Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuw Capels Toneel start weer

Algemeen 435 keer gelezen

CAPELLE • Voor het eerst sinds maart 2019 zijn de acteurs van het Nieuw Capels Toneel weer te vinden op de planken. De vereniging moest, net als alle andere theaters, hun deuren sluiten tijdens de eerste lockdown. Helemaal stil gezeten hebben ze niet. De bar en foyer zijn verbouwd en volledig vernieuwd, een podcast is gemaakt en sinds enkele weken is er ook een heus hoorspel te beluisteren.

Ten tijde van de eerste lockdown was de vereniging net begonnen aan een voorstellingenreeks van tien. Na twee voorstellingen werd de stekker er uit getrokken en brak een onzekere tijd aan. Al snel werd besloten dat het stuk ‘Aan het eind van de aspergetijd’ weer zal worden vertoond aan het publiek zodra het weer kan. Aan het eind van de aspergetijd, geschreven door Frank Houtappels (Schaep met de 5 pooten), is een tragi-komedie over 4 vrouwen: drie zussen en Sophie, de dochter van één van hen. Sophie is jong en ziet het leven nog hoopvol tegemoet en hoopt ooit de kapsalon van haar moeder over te nemen. Het onverwachte bezoek van haar jongste tante zet de familie weer helemaal op scherp. Is de familieband sterk genoeg om dit te doorstaan?

Albert Brouwer, de regisseur, is blij dat de voorstelling alsnog vertoont gaat worden aan het grote publiek. ‘We hebben hard gewerkt aan deze voorstelling en de kers op de taart is toch dat we 10 keer het toneelstuk mogen laten zien. Het deed ons daarom ook enorm veel pijn dat we moesten stoppen. Maar gezondheid voor iedereen gaat boven alles. De afgelopen weken hebben de spelers weer hard geoefend en zijn ze weer klaar om te schitteren op het toneel!’

Theater de Schenkelstee (Capelseweg 120) opent haar deuren weer voor publiek op 29 oktober.

De kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via de website: www.nieuwcapelstoneel.nl

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15