Foto: wijntjesfotografie.nl

Diverse partijen steunen verzoek SGP rondom vluchtelingenopvang

  •   keer gelezen

CAPELLE • Verschillende politieke partijen in de Capelse gemeenteraad steunen het verzoek van de SGP aan het college om te kijken naar eventuele tijdelijke opvang van vluchtelingen in de gemeente.


De SGP-fractie krijgt bijval van D66, CU en CDA, partijen die ook een nader onderzoek willen naar de mogelijkheden voor opvang in de gemeente. “Het CDA ondersteunt de oproep van de SGP om gehoor te geven aan de oproep vanuit het landelijke Veiligheidsberaad om het nijpende tekort aan opvangplekken tijdelijk te overbruggen”, schrijft CDA Capelle aan den IJssel op Twitter. “Naast het helpen van mensen die ontheemd zijn en in moeilijke omstandigheden verkeren, is het ook onze morele plicht om de nood te ledigen in de gemeente Ter Apel. We zien dan ook uit naar een coöperatieve inzet vanuit ons Capelse college van B en W”.

“De CU ondersteunt die oproep van harte en voor de volle honderd procent”, schrijft raadslid Peter Eilander. Pieter Holkamp (D66) spreekt van een “terechte oproep die D66 van harte ondersteunt”. 

De SP noemt het plan van de SGP goedkoop effectbejag, omdat “het college allang kennis heeft genomen van deze urgente kwestie”. De partij wil geen onderzoek, maar daden. 

Het is nog niet bekend wanneer het college van burgemeesters en wethouders zich beraadt op het verzoek van de SGP, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten