Foto: Aangeleverd

OpStapBus Capelle zoekt versterking

  •   keer gelezen

CAPELLE • Stichting OpStap is op zoek naar een versterking van het team. Vooral in het bestuurs- en programmateam zijn nog diverse vacatures vrij.


De Stichting OpStap verzorgt uitstapjes voor senioren. Zij doet dat dagelijks, op basis van de inzet van zo’n 25 enthousiaste vrijwilligers, die zich inzetten als chauffeur en begeleider op de bus. Zij halen de deelnemers thuis op voor een uitstapje en brengen hen ook weer thuis aan het einde van de dag. Elke twee maanden is er weer een nieuw programmaboekje met leuke, gezellige en culturele uitstapjes. Maar voor dat de mensen op stap kunnen, gebeurt er achter de schermen heel veel. Zonder die vrijwilligers kan de bus niet rijden. En daar precies heeft de OpStapBus Capelle versterking nodig. Onder andere versterking in het bestuur en het kantoor-programmateam is nodig.

Het bestuur van stichting OpStap is een zogeheten beleidsvormend bestuur en houdt zich naast de voorwaardenscheppende activiteiten ook bezig met het bedenken, opstellen en vastleggen van inhoudelijk beleid. De uitvoering van het beleid ligt bij de vrijwillige medewerkers. Het bestuur stelt drie nieuwe portefeuilles vacant: voorzitter, secretaris en een algemeen bestuurder met als aandachtspunt communicatie en PR.

Ter versterking van het bestuur is de stichting op zoek naar een vrijwilliger met enige kennis PR en communicatie en met affiniteit met de doelgroep van de Stichting: senioren (in meerderheid 70-plus). De vrijwilliger weet de juiste snaar te raken om nieuwe donateurs en sponsoren te werven.

Ook zoekt de stichting naar een medewerker programmateam. Deze persoon heeft ideeën voor uitjes voor de doelgroep en is ook gewend om afspraken te maken met organisaties, deze vast te leggen en te verwerken in het registratiesysteem. Het schrijven van uitnodigende teksten voor het tweemaandelijkse programmaboekje is een pre, net als kennis van Word en Excel en kennis van administratief werk. Dit allemaal in samenwerking met de andere leden in het team. 

Meer informatie over de bestuursfunctie is verkrijgbaar bij Apolonia Verschoor (secretaris stichting OpStap): 06 42208690 of mail naar info@opstapbuscapelle.nl. Voor medewerker programmateam is het telefoonnummer 06 12976723 of 06 30205685 (Inge van Setten). Mailen kan naar coordinatie@opstapbuscapelle.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten