• Marjorie Lammerts-Pelgrim verrast vier gezinnen in decembermaand.
• Marjorie Lammerts-Pelgrim verrast vier gezinnen in decembermaand. Foto: Annemarie van der Ploeg

Mooie decembermaand voor vier gezinnen

Algemeen 859 keer gelezen

CAPELLE • Marjorie Lammerts-Pelgrim is al veertig jaar zangeres. Door Covid-19 viel alles helemaal stil, maar zij bleef niet stilzitten en begon een catering. Net als vorig jaar kunnen er bij Marjorie maaltijden worden besteld. De opbrengst gaat naar de actie die zij is gestart om vier gezinnen die het niet breed hebben een mooie decembermaand te geven. 

“Ieder jaar tegen het einde van het jaar voel ik dat ik iets voor een ander moet doen. Ik doe vaak iets voor kinderen. Net als vorig jaar ga ik iets voor gezinnen met kinderen doen. In de winkels zie je alweer Sinterklaas dingetjes. Dan breekt mijn hart omdat ik weet dat heel veel gezinnen dat niet kunnen betalen. Ze kunnen geen cadeautje geven met de Sint en ook niet met Kerst. Vorig jaar ben ik daarom gestart om iets te doen voor vier prachtige gezinnen van de Voedselbank. Ik wilde de kinderen cadeautjes voor Sinterklaas geven, maar de mensen hebben zo geweldig gedoneerd dat ik de opbrengst kon gebruiken voor Sint én Kerst.”

Marjorie is weer bezig om vier gezinnen de komende decembermaand te verrassen. “Mensen kunnen bij mij een door mij zelf bereid driegangenmenu bestellen voor 22,50 euro. De opbrengst gaat naar de pot voor de gezinnen. Ik geef voor het goede doel ook miniconcertjes voor groepen van minstens 10 personen, met geluidsman. Dat kost 30 euro en met hapjes erbij 40 euro. Het moet er wel groot genoeg en op de begane grond zijn, vanwege de apparatuur van de geluidsman. Mensen kunnen ook doneren; op mijn Facebook Marjorie Lammerts-Pelgrim staat een open tikkie verzoek, maar mij een berichtje sturen voor een persoonlijk tikkie verzoek kan ook”. 

Marjorie gaat van tevoren bij de gezinnen op bezoek. “Ik ga vragen hoeveel kinderen er zijn en wat ze leuk vinden en dan ga ik er vanaf 3 december met schoencadeautjes naartoe. Op 5 december breng ik een zelf bereide maaltijd en cadeautjes voor de Sint, ook voor de ouders zelf. Bovendien krijgen ze twee goed gevulde boodschappentassen met o.a. groente, brood, snoep waarmee ze lekker vooruit kunnen. Datzelfde doe ik dan ook met de kerst. Ik heb er weer super veel zin in.”

Op 28 oktober treedt Marjorie samen met een goede vriend op bij de Bloemenplantage vanwege de opening van de Kerstafdeling. “Hier kunnen de mensen hun inkopen doen, luisteren en eventueel ook doneren voor de gezinnen in de mooie pot die ik bij het podium neerzet. Heel Capelle kan komen kijken en luisteren tussen 19.00 en 21.00 uur”.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 20 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20