• Anita en Noah in hun Balinese winkel.
• Anita en Noah in hun Balinese winkel. Foto: Huub Lakerveld

Balinese winkel in langdurig leeg pand

Algemeen 1.559 keer gelezen

CAPELLE • Drie jaar lang was het een kale bedoening bij de Doormanstraat nummer 52; het pand stond al die tijd leeg. Anita Kapteijn en haar zoon Noah zagen hun kans schoon en openden deze zomer hun eigen winkel hier: Anita’s Giftshop met handgemaakte producten uit Bali.

In de vakantie begonnen Anita en Noah aan de inrichting van het pand aan de winkellaan van de Doormanstraat. Een grote stap, want mensen kenden dit adres vooral als ‘de leegstaande winkel’ of de voormalige dierenwinkel. Bovendien ging de winkel open toen veel mensen op vakantie waren. “De buurtbewoners waren wel nieuwsgierig en vonden het leuk dat er een nieuw winkeltje in de straat kwam”, vertelt Noah. 

De reden dat het gebouw zo lang leeg stond is vermoedelijk de woning die eraan gekoppeld is. Boven de winkelruimte is een appartement dat erbij gehuurd dient te worden. “Veel mensen zagen die combinatie qua kosten en werkzaamheden niet zitten”, legt Anita uit.
Een doorkijkje in de achterkant van het pand toont hoe het hele gebouw eruit zag voor Anita het huurde; grijs, leeg en rommelig. “De inrichting van de winkel is deze zomer in twee weken tijd gebeurd”, zegt Anita. “Het begon met maar twee schappen, maar inmiddels hebben we aardig uitgebreid”. Het beginproces is snel gegaan. “Even beunen; schilderen, vloertje leggen, behangen en de deur maar opengooien om te zien wat er gebeurt”, omschrijft Noah de verhuizing.

Goed doel

De meeste artikelen in de winkel zijn afkomstig uit Bali. Anita legt haar relatie met dit Indonesische eiland uit. “Mijn beste vriendin woont op Bali en ik ben er zelf ook geweest. De spullen daar vond ik erg leuk. De man die ons de producten levert heeft vijftig Balinese gezinnen voor zich werken die hierdoor kunnen eten en een dak boven hun hoofd hebben. Die importeur houdt zich op Bali ook bezig met waterfilterprojecten. Wat wil je nog meer? De producten die daar gemaakt worden wilde ik graag ook hier in Capelle gaan verkopen. Zoon Noah is nog nooit op Bali geweest; zijn familie ging toen hij nog op school zat en geen geld of tijd had om mee te gaan. “Als alles goed gaat, hoop ik volgend jaar zelf te gaan. Maar eerst nog even sparen”.

Later wil Noah de winkel overnemen van zijn moeder, omdat hij graag onder de mensen is in de winkel. “Maar de naam Anita’s blijft altijd op de gevel pronken”.

Huub Lakerveld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie Sport 16 apr, 12:53
• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 16 apr, 09:45
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 16 apr, 08:42