<p>&bull; Gemeente wil prominentere rol voor de fiets</p>

• Gemeente wil prominentere rol voor de fiets

(Foto: 123rf.com)

Grotere rol voor fiets in het verkeer

  •   keer gelezen

CAPELLE • Tijdens de thema-avond Fiets in het Capelse gemeentehuis is vorige week gesproken over het fietsbeleid van Capelle en de plannen van de stad op de lange termijn. 


De tweewieler moet een grotere rol gaan spelen in het verkeer. Fietscoördinator Wytse Siemonsma en regiocoördinator Patrick van der Graaff gaven tijdens deze avond een presentatie over regionale fietsnetwerken en de huidige situatie voor fietsers in Capelle. De fiets is een populair vervoermiddel, maar de potentie kan nog verder benut worden. Zo gaat de gemeente inzetten op het promoten van uitprobeeracties van (elektrische) fietsen en deelfietsen, permanente verkeerseducatie en intelligente verkeerslichten waarbij fietsers bevoordeeld worden ten opzichte van het overige verkeer.

Op de langere termijn (de periode 2028-2040) zijn er plannen voor een fietsbrug tussen Krimpen aan den IJssel en Capelle Centrum. Daarnaast moet er een fietstunnel komen bij het Capelseplein en worden het Capelseplein, station Capelsebrug en het Rivium beter met elkaar verbonden door snelfietsroutes. 

De Fietsersbond plaatst enkele kritische kanttekeningen. “Wat gaat Capelle doen met de landelijke motie waarbij dertig kilometer in de bebouwde kom is afgesproken? Veel wegen zijn nog vijftig kilometer wegen zonder goede fietsvoorzieningen. Overal gratis parkeren helpt ook niet mee om fietsen te stimuleren of autorijden te ontmoedigen”.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten