Foto: Stockfoto

Schrijversdag in de bibliotheek

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op zaterdag 30 oktober is er in de bibliotheek op het Stadsplein een inspirerende schrijversdag. Onder anderen columnist en schrijver Sander de Kramer is hierbij te gast.


Het thema voor deze Schrijversdag is ‘spanning’. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur van de gemeente Capelle aan den IJssel, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijvers vak. 

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten. 

Schrijfwedstrijd
Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt. 

Oproep schrijvers voor de eregalerij
In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van Capelse en Krimpense schrijvers: de eregalerij. Dit is een plek waar de Capellenaar en de Krimpenaar niet alleen zijn historische, maar ook zijn literaire woonomgeving kan ervaren. De collectie is divers. Er zijn gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken te vinden. Degenen die een schrijver zijn of kennen, kunnen zich melden bij de bibliotheek. De bibliotheek kan dan overwegen om het boek toe te voegen aan de collectie. 

Meer informatie: www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten