Foto: nl123rf.com

Taxatiemiddag bij In den Boekenkast

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op maandag 1 november vindt er een taxatiemiddag plaats in Grand Café In den Boekenkast op het Stadsplein.


Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 14.00 en 16.30 uur oude boeken; denk aan (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail”.

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom. Er geldt een vrije inloop zonder afspraak. Meer informatie is te lezen op www.molendijkboeken.nl.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten