<p>&bull; Cady-trainer Attila Gultana.</p>

• Cady-trainer Attila Gultana.

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Cady investeert in toekomst

  •   keer gelezen

CAPELLE • In 1976 begon Attila Gultuna in zijn vaderland Turkije met het beoefenen van basketbal. Eenmaal in Nederland zette hij zijn passie voor de balsport voort.


“Ik kwam eigenlijk min of meer noodgedwongen bij Cady terecht”, vertelt de in Rotterdam woonachtige basketballiefhebber. “Tot 1999 speelde ik in de landelijke promotiedivisie met Juventus, maar aan het eind van het seizoen viel dat team grotendeels uit elkaar waardoor de vereniging de ploeg moest terugtrekken.

“Omdat ik absoluut lekker wilde blijven basketballen, ging ik in de omgeving rondkijken naar een alternatief. Zo kwamen we met een groepje spelers bij Cady terecht, dat destijds op eerste divisie niveau uitkwam. We hadden het meteen naar onze zin. Ik ben tussentijds nog één seizoen terug geweest bij Juventus en de overige jaren bij Cady gebald. Voor de coronacrisis uitbrak speelde ik in het 40-plus team. Inmiddels ben ik gestopt met competitiewedstrijden. Wél train ik nog met mijn maten. Daarnaast houd ik me behoorlijk intensief bezig met andere clubzaken. Deze mooie vereniging is het waard”.

Breedtesport

Het gaat goed met het Capelse basketbal, vindt Attila Gultuna. “We hebben momenteel zo’n 230 leden, waarvan het merendeel jeugd is. De sfeer is uitstekend. Dat heeft niet alleen te maken met de bevlogenheid van de vrijwilligers en de spelers, maar zeker ook met het feit dat binnen onze vereniging ook volop aandacht is voor breedtesport. Daarnaast loopt er nogal wat talent rond. Zo hebben we een Heren U22-team dat in staat moet worden geacht om verder door te groeien tot een sterk Heren 1. De spelers hebben we zelf opgeleid. De meesten van hen zijn al sinds hun U14-tijd bij elkaar. De jongens komen dit seizoen uit in de Tweede Divisie. Ook onze U18-ploegen zijn behoorlijk goed. We hopen uiteraard dat wij alle spelers kunnen behouden. In het verleden was dat nog weleens lastig; ze vlogen vaak uit naar grotere verenigingen. Dat is vaak het lot van de kleinere clubs.”

Welkom

Zelf is Attila Gultuna ook actief als trainer van het Vrouwen U20-team van Cady. ‘Een fijne groep die vorig jaar in de U18 uitstekend startte in de Tweede Divisie. Helaas duurde het seizoen maar twee wedstrijden. Toen kwam de lockdown. Echt zonde. We gaan het nu als U22 proberen.” Ook in de damesafdeling zijn er verschillende ploegen: U10, U14, U16/18, U20 en de veteranen. “Jongens en meiden die het wat lijkt om te gaan basketballen, zijn al vanaf een jaar of negen welkom bij onze vereniging. Je wordt hier gastvrij ontvangen en krijgt al snel de kans om echte wedstrijden te spelen. Ook dat is Cady’73: er is voor iedereen een plekje. Het is de kracht van onze vereniging”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten