<p>null</p>

null

(Foto: Stockfoto)

Ingezonden brief - Geluidshinder Algeraweg

  •   keer gelezen

Met gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zullen de politieke partijen veel goede beloften aan hun stadsinwoners doen. De partij Leefbaar Capelle heeft binnen WOP meetings te kennen gegeven dat er 1 miljoen euro ‘op de plank’ ligt, met de mededeling aan de WOP aanwezigen of zij daarvoor een zinnige besteding in gedachte hebben. Met gemeenschapsgeld sinterklaasje spelen is makkelijk uit te voeren.


Ik weet er wel één, waarbij de gemeente zeker 8.000 bewoners uiterst gelukkig zal maken. Besteed dit geld aan geluidsreducerende maatregelen langs de Algeraweg. Zeker aan de zijde van de Rondelen is dit hoognodig en aan de Capelle Westzijde kan de bestaande geluidswering zeker twee á drie meter verhoogd worden. Het leefklimaat wordt dan ook ‘s zomers aangenaam; bewoners behoeven dan niet naar binnen te ‘vluchten’ vanwege geluidsoverlast en geïrriteerde bestuurders die nodig bij het minste en geringste hun claxon gebruiken, daar zij een ritser niet de tijd gunnen te kunnen invoegen.


Menig inwoner aan de zogeheten Algeracorridor zal zich afvragen of de politiek, met name ‘de voor de inwoners opkomende’ partij Leefbaar Capelle, zich eens hard gaan maken en een eind maakt aan fijnstof- en geluidsoverlast, die vooral geproduceerd wordt door bewoners uit de Krimpenerwaard.

De gemakkelijkste handhaving is permanent cameratoezicht; iets wat wel kan aan de Krimpenerwaardzijde en aan de Capelseweg. Niemand vindt het prettig een forse boete op de deurmat te krijgen. Het is aan het gemeentebestuur om eindelijk de asfaltering geheel te herstellen met het zogeheten fluisterasfalt, dat alleen functioneert bij deze 50 kilometer snelheden. De Algeraweg is een straat in de bebouwde kom en daar mogen we niet met 100 km/u overheen racen. 

De bewoners aan de Algeraweg hebben nu al 15 jaar hinder van het slappe beleid van de gemeenteraad en B&W van Capelle aan den IJssel. Zeker in de zomermaanden is het een regelrechte crime wanneer velen hun ramen of deuren open willen houden om enige “frisse lucht” in hun slaapvertrekken te krijgen. Een daadkrachtige gemeenteraad en B&W moet dit besluit durven nemen. Dan zal menigeen weer vertrouwen krijgen in hun stadsbestuur, buiten hen die met ‘cadeautjes’ gepaaid worden en dus géén kwaad woord willen horen om niet buiten de boot te vallen.

Cees, Valeriusrondeel Lang

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten