Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Dit is de ideale kans om Capelle op de kaart te zetten

Algemeen 620 keer gelezen

Hierbij roep ik de Capelse politiek op om in actie te komen. En wel hierom, zou wijlen Sjef van Oekel reeds zeggen. 

Vorige week las ik dat de Nederlandse Walk of Fame zal verdwijnen nabij Ahoy en het Zuidplein. De tegelparade van beroemde sterren moet weg en er kan geen andere plek worden gevonden. Jarenlang lagen deze 60 tegels op de wandelpromenade tussen het Maritiem Museum en de Erasmusbrug. Elke keer als ik daar was, zag ik toeristen uit binnen- en buitenland foto’s maken bij de handafdrukken van onder meer Andre van Duin, Bassie en Adriaan, Frans Bauer, Herman Brood, Fanny Blankers-Koen, Johan Cruijff, Coen Moulijn en Bep van Klaveren als grootste Nederlandse namen. Maar ook van internationale topartiesten als Johnny Cash, John Denver, Ray Charles, Bon Jovi, Tina Turner, Meat Loaf en Jacky Chan. 

De stichting Walk of Fame werd mede opgericht door Capellenaar Paul Lange, die in de afgelopen decennia veel voor onze gemeente heeft gedaan. Paul was oud-collega van Ans Hartnagel bij de krant Havenloods en dus roep ik hierbij Ans en de andere raadsleden op serieus na te denken om deze publiekstrekker naar Capelle te halen. Immers, onze IJsselgemeente heeft alleen de Brug der Zuchten als bekend/berucht icoon en die moeten we ook nog delen met Krimpen. Verder heeft Capelle amper toeristische trekpleisters. Een schaatsbaan en voetbalstadion voor Sparta/Excelsior met bioscoopcomplex bij Capelseburg moesten publiekstrekkers worden, zo’n 25 jaar geleden. 

Daarna bleef het stil. Heeft Capelle geen ambities om de term ‘Slaapstad’ wakker te schudden? Wat zou het sensationeel zijn als het nieuwe Stadsplein publiek trekt dat naar de handenafdruk en handtekening van Capellenaar Davina Michelle of Dirk Kuijt (tegel ligt al 4 jaar klaar), Afrojack, Duncan Laurence, Messi, Ronaldo of Max Verstappen komt kijken zoals op de Hollywoord Boulevard in Los Angeles? Elke keer als we in LA zijn, kijken we naar de sterren. Dat moet hier toch ook kunnen, zo vlak voor het Isala Theater? Het Isala heeft de tegel van Luc Lutz al geadopteerd. Het begin is er.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42