Foto: nl123rf.com

Zinho Schelkers lijsttrekker voor D66

  •   keer gelezen

CAPELLE • D66 Capelle heeft na een interne verkiezing haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De lokale afdeling van de Democraten zal met 16 kandidaten meedoen aan de komende verkiezingen, die op 16 maart 2022 plaatsvinden.


Eerder in het jaar werd het 24-jarige D66 raadslid Zinho Schelkers al verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van maart volgend jaar. Naast Schelkers hebben zich nog 15 kandidaten aangemeld voor de kieslijst.

De top vijf wordt compleet gemaakt door Joost Stegeman, Lisette Feuth, Melvin Kuijper en Henk Tiesma. De 53-jarige Stegeman, een lokale ondernemer, kijkt gemotiveerd uit naar de verkiezingen. “Dat de leden van D66 me op de tweede plaats hebben gezet, vind ik een grote eer. Uiteraard moeten de verkiezingen nog komen, dus niks is nog zeker, maar ik heb heel veel zin in deze mooie uitdaging’’.

Pieter Holkamp, momenteel fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad, gaf eerder in het jaar al aan na twaalf jaar in de raad niet opnieuw een zetel te ambiëren. Wel zal hij bij de komende verkiezingen optreden als lijstduwer, om zo zijn steun aan de partij uit te spreken.

Annelous van der Klauw, momenteel raadslid, heeft ook aangegeven niet meer een hoge plek op de lijst te ambiëren. “Na 16 jaar in de gemeenteraad actief te zijn geweest vind ik het nu tijd om ruimte te bieden aan een nieuwe generatie raadsleden”, aldus van der Klauw, die vanaf plek 11 wel beschikbaar is om de volgende fractie te steunen.

Lijsttrekker Zinho Schelkers kijkt er naar uit met deze groep kandidaten de verkiezingen in te gaan. “We hebben een sterke kandidatenlijst met een goede mix aan kennis, ervaring en natuurlijk nieuw talent. Kandidaten die echt midden in de Capelse samenleving staan. Op naar de verkiezingen!”

Momenteel werkt de lokale partij hard aan het verkiezingsprogramma waarmee D66 de komende verkiezingen in zal gaan. Dit programma zal rond het begin van december worden gepresenteerd. Verder laat de partij weten de komende verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te zien, gezien de gemotiveerde kandidatenlijst en het hoge ledenaantal van de lokale afdeling, die haar eigen ledenrecord afgelopen maand weer op zag lopen. “Alle seinen staan op groen voor een goed resultaat”, besluit afdelingsvoorzitter Joris Nanne.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten