• De geslaagden van het tweetalig vwo op het Comenius College.
• De geslaagden van het tweetalig vwo op het Comenius College. Foto: Aangeleverd

Certificaten voor geslaagden Comenius College

Algemeen 1.078 keer gelezen

CAPELLE • Voor de zomervakantie slaagden alle 36 examenleerlingen op het tweetalig vwo op het Comenius College in Capelle. Afgelopen vrijdag kregen zij het IB-certificaat en Senior tto certificaat uitgereikt.

Al zes jaar op rij is het slagingspercentage van het tweetalig vwo op het Comenius College honderd procent. Vlak voor de zomervakantie kregen 36 leerlingen het bericht dat zij geslaagd waren voor hun IB (International Baccalaureate) en wederom met uitstekende cijfers. Ook deze lichting behoort tot de beste IB-groep van Nederland en voor het Comenius College betekent het voor het zesde jaar op rij een slagingspercentage van honderd procent. De school laat weten trots te zijn op dit resultaat.

Op vrijdag 8 oktober konden de leerlingen het IB-certificaat en hun Senior tto certificaat in ontvangst nemen, uiteraard gehuld in cap and gown. Tijdens een feestelijke ceremonie werden herinneringen opgehaald, werd een lied door tto-docenten gezongen en was er een bijzondere speech van Li An Phoa. Zij is oprichter van de stichting Drinkable Rivers, een project waarmee ze drinkbare rivieren nastreeft. 

Daarna was er nog een gezellig samenzijn met leerlingen, docenten en ouders en werd de avond afgesloten met natuurlijk de traditionele groepsfoto’s waarbij de afgestudeerden al even traditioneel de baretten hoog in de lucht gooiden. 

Comenius Lyceum Capelle biedt tweetalig havo en vwo aan. Leerlingen volgen in de eerste drie leerjaren een eigen programma. Naast extra aandacht voor Engels, volgen de leerlingen een uitdagend curriculum gericht op (wereld) burgerschap en persoonlijke groei. De leerlingen worden door het IB-programma goed voorbereid op een universitaire studie. Ook leren ze inzien dat vanuit andere perspectieven naar de wereld kijken veel mogelijkheden biedt binnen en buiten de academische wereld.

Wilt u meer informatie over tweetalig onderwijs op het Comenius Lyceum Capelle? Bezoek dan de website www.comenius.nl/scholen/Comenius_lyceum_capelle_ 

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24