• Burgemeester Oskam leest de leerlingen van De Wonderwind voor.
• Burgemeester Oskam leest de leerlingen van De Wonderwind voor. (Foto: Aangeleverd)

Burgemeester en wethouder Westerdijk openen Kinderboekenweek op De Wonderwind

  •   keer gelezen

CAPELLE • Woensdag 6 oktober waren Burgemeester Peter Oskam en wethouder Harriët Westerdijk te gast bij Obs de Wonderwind in Capelle aan den IJssel om met de kinderen de Kinderboekenweek te openen. 


De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema “Worden wat je wil”; een onderwerp dat de kinderen erg aanspreekt en wat ook goed aansluit bij het nieuwe kernconcept van de school, namelijk ‘Verbinding’. 

Om het thema luister bij te zetten, liepen op school prinsessen, supermannen, een honkballer, een cheerleader, een laborante, brandweermannen en politieagenten rond. Sommige leerlingen weten al heel goed wat zij, als zij groter zijn, willen worden. Samen hadden de kinderen een aantal vragen voorbereid die ze graag aan de burgemeester en wethouder wilden stellen. De kinderen wilden graag weten wat hun lievelingskleur was, het lievelingseten, maar ze vroegen zich ook af wat het moeilijkste is aan burgemeester zijn en wat de leukste taken zijn.  

Na het vragenrondje hebben burgemeester Oskam en wethouder Westerdijk in de klassen uit verschillende boeken voorgelezen. Voor de Burgemeester was het boek “De Zweetvoetenman” een bekend boek. Het boek had namelijk in 2018 de Mr. Eva Meillo Prijs gewonnen en de burgemeester zat toentertijd in de jury. Naar aanleiding van het boek kwam er met groep 7 en 8 een diepgaand klassengesprek op gang. 

 
De komende week staat geheel in het teken van het thema ‘Worden wat je wil’. Ook de wijkagenten en de buurtbrandweerman brengen een bezoek aan De Wonderwind en vertellen over hun bijzondere vak. 

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten