• Creatieve opening van de Kinderboekenweek op SBO De Bouwsteen.
• Creatieve opening van de Kinderboekenweek op SBO De Bouwsteen. (Foto: Aangeleverd)

Feestelijke opening Kinderboekenweek bij SBO De Bouwsteen

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op SBO De Bouwsteen in Capelle is op woensdag 6 oktober de Kinderboekenweek feestelijk afgetrapt.


Helaas kon de school door het slechte weer geen gezamenlijke opening buiten doen, dus was er in de verschillende hallen in het gebouw van SBO De Bouwsteen in Capelle aan den IJssel van alles te doen. Veel juffen waren verkleed als beoefenaars van allerlei beroepen.

Iedere groep krijgt een mooi boek met het thema ‘Worden wat je wil’. Natuurlijk is leesplezier en leesbevordering het belangrijkste doel tijdens de Kinderboekenweek op SBO De Bouwsteen. Maar ook met het thema ‘beroepen’ zullen dingen worden gedaan. Er komen mensen langs om over hun beroep te vertellen, er zijn filmpjes met hele bijzondere voorlezers en er komen ook voorleesoma’s, groepen gaan naar de bibliotheek, er wordt geknutseld en gepraat over boeken maar vooral heel veel (voor) gelezen.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Droom je van een beroep als kok, kapper of agent? Of zie je een carrière als influencer, zanger of schrijver tegemoet? Het maakt niet uit hoe oud je bent, dromen of fantaseren over later is altijd leuk.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten