Foto: Aangeleverd

Column - Capellenaren opgelet; het is weer babbeltructijd

  •   keer gelezen

Het is die avond vroeg donker, zo’n avond die je nooit meer vergeet. 


Ik gaf college in het gebouw van de Hogeschool tegenover het ziekenhuis. Mijn mobiel op het bureau trilde en trilde, minutenlang. Studenten (leraren) wezen mij hier op. Als docent wil je niet worden gebeld. Het was mijn moeder (82), totaal in paniek. Er waren drie vreemde meiden in huis geweest en die hadden haar keel dichtgeknepen. Verbouwereerd stond ik daar, volgens de studenten lijkbleek. De groep volwassen masterstudenten eiste dat ik het college zou afbreken en zo snel mogelijk hulp zou gaan bieden. 

Zo gezegd, zo gedaan. Een helikopter vloog laag over, vijf politiebusjes voor de deur. Eenmaal aangekomen trof ik een ontredderde moeder, omringd door politie- en ambulancepersoneel.. “Uw moeder heeft een hartaanval, dus ze moet zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.” Binnen een uur was ik dus terug vanwaar ik kwam, maar dan aan de overzijde. Drie hondsbrutale meiden hadden heel bewust, na een babbeltruc met baklava, een van de kastjes doorzocht en heel gericht gezocht naar duizenden euro’s die mijn moeder in huis had nadat de ABN AMRO Bank een brief had gestuurd dat de kluisjes geleegd dienden te worden. 

We hebben nooit geweten wie heeft doorgebriefd waar het geld, de familiesieraden en volle envelop voor begrafeniskosten lagen verstopt. Nog diezelfde avond kwam de burgemeester incognito naar het ziekenhuis en loofde 15.000 euro uit om de daders te vinden via Opsporing Verzocht. Moraal van dit verhaal: deze periode zullen de babbeltrucs weer van stal worden gehaald. Het is immers vroeg donker, dus alle Capellenaren, wees dubbel gewaarschuwd. De impact is enorm, ik word nu nog steeds agressief als ik eraan terugdenk. 

En met mijn moeder is het nooit meer echt goed gekomen. Gewetenloze lieden richten een onvergetelijke schade aan. Het is vroeg donker, wees alert en gewaarschuwd. Babbeltrucberovers liggen op de loer!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten