Dominique Brands (midden) succesvol met KCC.
Dominique Brands (midden) succesvol met KCC. Foto: John de Pater

Dominique Brands geeft álles voor KCC

Algemeen 578 keer gelezen

CAPELLE • Dominique Brands maakte op haar twaalfde de overstap van Trekvogels naar KCC, omdat ze nieuwsgierig was hoe ver ze als korfbalsters kon reiken. Dit bleek ver te zijn; nu is zij basisspeler van de in de Ereklasse en Korfbal League uitkomende Capelse club.

Dominique Brands begon onlangs aan de eerste van in totaal twee master-jaren Biofarmaceutische Wetenschappen. “Kort voor de zomervakantie heb ik mijn Bachelor afgerond. De komende weken volg ik mijn colleges online en in de ‘schoolbanken’. Medio oktober start ik met mijn Master-onderzoek. Dat gaat negen maanden in beslag nemen. Wat ik ga doen als ik afgestudeerd ben? Ik hoop dan in een onderzoeksteam te komen dat nieuwe medicijnen vindt.”

Compleet

Studeren en het werk in een lab spelen zich in een heel andere ‘wereld’ af dan korfbal, weet ook Dominique Brands (21). Maar van beide geniet ze. Bij KCC doorliep zij vanaf haar twaalfde de complete jeugdopleiding en ontwikkelde ze zich tot een behoorlijk complete sportvrouw. “Ik heb altijd willen ontdekken of ik een hoger niveau aan zou kunnen en bij KCC kreeg ik daartoe de mogelijkheden. Ik begon in het B1 team en bleef daarna in selectieploegen spelen. Hoogtepunten in die tijd waren onze dubbele NK-deelname en mijn toetreding tot het team van KNKV-Zuid-West Nederland.”

Drie seizoenen geleden werd Dominique Brands toegevoegd aan de seniorenselectie van KCC. Een kruisbandblessure zorgde ervoor dat ze al na twee wedstrijden was uitgeschakeld. Vorig jaar keerde zij terug in het keurkorps. Dit seizoen trekt zij die positieve lijn door binnen een selectie die op enkele plaatsen gewijzigd is en in het duo Robin Diepenhorst/Erik Wassink een nieuw hoofdtrainersduo heeft. “Onze indruk van deze trainers is heel positief”, verwoordt ze het gevoel binnen de selectie. Ook hun korfbalintenties spreken ons zeer aan. Ze willen dynamischer korfbal waarbij meer mensen in schietpositie komen. Dat betekent dat we meer bewegen en andere looplijnen toepassen.

Mijn rol in de verdediging bestaat vooral in het verdedigen van de vijandelijke spitsen. Dat ligt mij goed, want één-tegen-één verdedigen is mijn specialiteit. Op aanvallend vlak wordt vooral van mij verwacht dat ik verbindend speel, in het tempo aansluit en in het voorveld acties creëer. Met z’n allen willen we aantrekkelijk korfballen en een spel ontwikkelen waarmee KCC vooruit kan op het hoogste nationale niveau. Dat doen wij door leergierig te zijn en álles te geven op trainingen en in wedstrijden.

Het is mooi om te zien dat we in onze eerste wedstrijd tegen titelkandidaat Fortuna een punt wisten te pakken op die manier. Een stimulans om zo door te gaan”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 21 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20