• Bedenker van de naam Boven Natuurlijk Elin (midden), tussen Ellen Aarts (links) en Karin Lammers (rechts).
• Bedenker van de naam Boven Natuurlijk Elin (midden), tussen Ellen Aarts (links) en Karin Lammers (rechts). Foto: Annemarie van der Ploeg

Groen dakterras vervangt grijs plein op MFC

Algemeen 255 keer gelezen

CAPELLE • Ooit stonden er twee klaslokalen op het dakterras van Multi Functioneel Centrum Fascinatio. Toen deze niet meer nodig waren, werden ze weggehaald en bleef er een grijs plein achter. Nu is er een groene oase.

Omdat er in de wijk vraag is naar meer groen, werd besloten om op deze plek iets moois te realiseren. Afgelopen donderdag werd het dakterras feestelijk geopend in aanwezigheid van diverse genodigden en leerlingen.

“Voorheen zaten we met drie scholen in het MFC en hadden we de extra ruimte nodig”, vertelt Ellen Aarts, adjunct-directeur van De Vijfster. “Maar door vertrek van een van de scholen en het overblijven met de twee basisscholen ‘De Vijfster’ en ‘De Wonderwind’ in het gebouw, waren de lokalen op het dakterras niet meer nodig. Er is in de wijk weinig groen en door de vraag naar wat meer groen zijn we in gesprek gegaan met de directeur van ‘De Wonderwind’ en wat andere mensen. We hebben wat schetsen gemaakt. Wij vonden dat er voor een kind meer is dan alleen taal en rekenen. Ze moeten zich ook ontwikkelen in de natuur, spelen en ontdekken. 

Zo ontstond er een plan voor verduurzaming en vergroening, en ook de geluiden uit de buurt waren hetzelfde; er was behoefte aan meer groen, meer natuur. We zorgen ook dat we zo de hittestress tegengaan. Dus wij vonden dat we een puik plan hadden. Het Denk en Doe Mee! Fonds is erbij betrokken geweest en zo konden we dit groene dakterras realiseren. Dit mooie groene plan kan de groene long van Fascinatio worden, waar op langere termijn alle kinderen uit de wijk van kunnen gaan genieten”. Om een mooie naam voor het dakterras te verzinnen, werd een oproep gedaan aan de leerlingen van beide scholen om een naam te verzinnen. 

Op donderdag 30 september werd de nieuwe naam van het dakterras onthuld door beide directieleden en winnares Elin. “We kregen prachtige inzendingen binnen, maar de top 10 was al heel snel duidelijk en eentje sprong er bovenuit. Het is bijna een cryptische omschrijving. Zo goed gevonden. Het is een prachtige naam geworden die door Elin werd verzonnen. Het plein heet voortaan ‘Boven Natuurlijk’, legt directeur Karin Lammers van De Vijfster uit.

Het kale dakterras werd een mooi groen dakterras. Aarts legt uit: “We hebben een insectenhotel, bankjes, bomen, sedum (dakbegroeiing), en klimop. Het is vooral een fijne plek voor de leerlingen om te spelen en te verblijven. De leerlingen geven om de beurt water en zullen de zaaibakken onderhouden en hopelijk ook oogsten. Voor het Denk en Doe Mee! Fonds moest het maatschappelijk bijdragen. Het dakterras draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt, is een speelvoorziening, maar ook een stukje sociale veiligheid.”

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15