VCN-trainer Ivo Munter voor de spelersgroep.
VCN-trainer Ivo Munter voor de spelersgroep. Foto: Wijntjesfotografie.nl

VCN-dames zijn hun ‘snuffelstage’ voorbij

Algemeen 378 keer gelezen

CAPELLE • Volleybalclub VCN begint komend weekeinde aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. De vrouwen bijten het spits af op zaterdag in de eigen sporthal Oostgaarde. 

“In de poules vooraf hebben de speelsters aangegeven voor een eindklassering in de middenmoot te gaan”, weet trainer/coach Ivo Munter. Hij is fris begonnen aan zijn zesde seizoen bij VCN. “Een mooi streven waar ik mij met plezier achter schaar.”

Wij treffen Ivo Munter op de golfbaan op zijn vrije dag. “Heerlijk even ontspannen tussen alle volleybalactiviteiten door”, glimlacht de Capelse keuzeheer, die vanwege zijn hoofdtrainerschap bij Laudame Financials/VCN Dames 1 én zijn bondscoachfunctie bij de Nationale Jeugd een druk bestaan leidt. Mede daardoor moest hij deze zomer een vakantie voorbij laten gaan. “Maar je hoort mij niet klagen. Het trainen en coachen kost weliswaar energie, maar levert ook nieuwe kracht op.”

Met zijn Capelse vrouwen debuteerde Munter vorig seizoen in de Eredivisie, in een jaar waarin vanwege de corona-maatregelen allerlei strenge regels golden en publiek niet welkom was langs de lijn. Alleen daarom al is het voor de fans een heerlijke gedachte dat ze vanaf zaterdag weer welkom zijn in sporthal Oostgaarde, waar VCN 1 om 20.00 uur de strijd aanbindt met VC Utrecht. Dit is een behoorlijk versterkte promovendus. “Ik verwacht een mooi en stevig gevecht van twee ploegen die elkaar weinig zullen ontlopen”, voorspelt Ivo Munter. Voor ons is duidelijk dat we scherp en geconcentreerd moeten zijn om succes te boeken. Het voorbije seizoen mochten we zien als een lekker lange ‘snuffelstage’. Nú zullen we er moeten staan”. 

De VCN -selectie onderging deze zomer een aantal personele wijzigingen. De belangrijkste mutatie zit hem in het vertrek van hoofdaanvalster Elles Dambrink naar Papendal. Ook Anne de Zwart (naar Dames 2) en Kirsten van der Lek (afgehaakt vanwege een zware knieblessure) namen afscheid. Daartegenover staat de komst van de jonge talenten Jet Kok (overgekomen van Pelikaan uit Huizen), Lana Lijkendijk (ex-Papendal) en Liz Otten, die overkwam uit Emmen met haar bij Excelsior voetballende vriend. “Het vertrekt van Elles betekent dat wij per wedstrijd flink punten inleveren”, schat Munter in. “Dat klinkt dramatischer dan het is, omdat andere speelsters nu de kans krijgen om uit haar schaduw te kruipen en zich extra te profileren. Ik heb daar alle vertrouwen in”. Ondanks het feit dat hij alweer zes jaar werkzaam is bij VCN Dames 1 zit de sleet er nog lang niet op tussen trainer en speelsters. “Het blijft heerlijk om met elkaar te werken”, aldus Munter. “Dat kan omdat de groep zich regelmatig ververst en de drie speelsters met wie ik al zes jaar samenwerk nog niet op mij zijn uitgekeken. Dus ga ik graag door!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 22 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20