• De mannen klaar voor vertrek naar Georgië.
• De mannen klaar voor vertrek naar Georgië. (Foto: Aangeleverd)

Rolstoelbus Stichting Breath naar Georgië

  •   keer gelezen

CAPELLE • Stichting Breath heeft door ondersteuning van fondsen en sponsors een Mercedes Sprinter aangekocht en geschikt gemaakt voor de gehandicapte kinderen in het Breath huis in Kutaisi in Georgië. 


Sponsor- en bestuurslid Roderick Post en Breath voorzitter Nico de Borst zijn onderweg gegaan om de auto hoogstpersoonlijk afleveren op de bestemming. De auto is voorzien van een nieuwe lift en speciale voorzieningen voor rolstoelen en hun begeleiders. Deze rolstoelbus geeft de kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten, dokters en ziekenhuizen te bezoeken en af en toe eens een uitje te maken. Voor deze tocht vanuit Rotterdam en Capelle aan den IJssel naar Koetaisi in Georgië wordt maar liefst 4.151 kilometer gereden. De route voert door Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en helemaal langs de Zwarte Zeekust in Turkije waar het Breath team na vijf dagen rijden het Georgische Batumi binnen zal komen. Er zal een tussenstop gemaakt worden in het Sparta Rotterdam Kinderdorp in Techirghiol, Roemenië. Voor de gehandicapte kinderen worden daar de meegenomen matrassen afgeleverd.

De Capelse stichting Breath zet zich in voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Zij krijgen in Georgië vaak niet de zorg die zij nodig hebben.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten