• Veel romantiek bij aanleg van nieuwe liefdestegels.
• Veel romantiek bij aanleg van nieuwe liefdestegels. Foto: Huub Lakerveld

Meer tegels gelegd op Liefdeslaantje

23 sep, 14:00 Algemeen 195 keer gelezen

CAPELLE • Het Liefdeslaantje, zoals het Oude Laantje sinds een aantal jaar bekend staat, is voorzien van 25 nieuwe tegels met daarop romantische boodschappen van echtparen.

Omdat de coronamaatregelen roet in het eten gooiden, waren de feestelijkheden uitgesteld tot vrijdag 17 september. De aanwezige Capellenaren, die veelal vijftig of zelfs zestig jaar getrouwd zijn, kwamen bijeen op het tegelpad om hun eigen tegel geplaatst te zien worden. Dit allemaal in het bijzijn van wethouder Ans Hartnagel. Er liggen inmiddels ongeveer 230 liefdestegels op het paadje tussen de ‘s Gravenweg en de Abraham van Rijckevorselweg. Naast alle langdurige jubilea was er een bijzondere plek voor de tegel van Jayant en Archana, die op 25 september aanstaande precies één jaar getrouwd zijn. Jayant vindt het bijzonder om met een tegel tussen de andere tegels van vaak langdurige huwelijken te liggen. “Het is wel apart, maar het idee van de tegels is erg romantisch en ook uniek. Unieker bijvoorbeeld dan slotjes aan een brug”, vindt hij. “Dus mijn vrouw en ik hebben samen besloten om hier een tegel te laten leggen”.

Op vrijdag 24 september worden aan het Liefdeslaantje nog eens 28 tegels gelegd, waarmee het totaal voor dit jaar op 53 komt. 

Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente. Andere Capellenaren die hun liefde vast willen leggen op het bosrijke pad kunnen een tegel kopen voor een bedrag van 49,95 euro. Iedere tegel blijft hier honderd jaar liggen, waarmee de liefde haast symbolisch ‘voor altijd’ wordt vastgelegd.

Huub Lakerveld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30