Afbeelding
Foto: 123rf

Gratis fietshelmen voor groepen 7 in Capelle

22 sep, 11:00 Algemeen 108 keer gelezen

CAPELLE • Op initiatief van het letselschadebureau Flyct Letselschade en de plaatselijke fietsenwinkel De fietsen van Capelle zijn op maandag 20 en dinsdag 21 september fietshelmen geschonken aan alle Capelse basisschoolleerlingen in groep 7.
Op maandag 27 en dinsdag 28 september gaan de organisaties nog lang andere scholen.

De campagne ‘Veilig op de fiets naar school’ heeft als doel om het vrijwillig gebruik van een fietshelm door kinderen in het verkeer te stimuleren. 

Kinderen vanaf tien jaar gaan stap-voor-stap zelfstandig deelnemen aan het verkeer. In groep 7 wordt er op school veel aandacht besteed aan verkeerseducatie en fietsvaardigheden. Zo leggen de kinderen uit groep 7 op veel scholen het landelijk verkeersexamen af. Daarnaast is een goede bescherming belangrijk, om het risico op letsel bij een verkeersongeval te verkleinen. Uit onderzoek van VeiligheidNL is gebleken dat een fietshelm een effectief middel is om hoofd- en hersenletsel bij fietsers te voorkomen.

De campagne ‘Veilig op de fiets naar school’ is een samenwerking van 18 basisscholen uit Capelle aan den IJssel, Flyct Letselschade en De fietsen van Capelle. In totaal worden 800 fietshelmen uitgereikt. 

Tessa ‘s Gravemade, algemeen directeur van het letselschadebedrijf, benadrukt het belang van de campagne. “Bij het begeleiden van letselschadeslachtoffers worden wij dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van verkeersongevallen. Het is schrijnend wanneer ernstig letsel voorkomen had kunnen worden, zeker bij jonge kinderen. Daarom dragen we graag een steentje bij aan het zoveel mogelijk voorkomen van hoofd- en hersenletsel bij kinderen in het verkeer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’ Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Oekraïense kunstexpositie in Rivium geopend Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Judith Kraak: Passie voor bijen en natuur Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Vleermuizenexcursie in het Schollebos Algemeen 9 aug, 15:00
Afbeelding
Irado past werktijden aan door warmte Algemeen 9 aug, 12:30
Afbeelding
Deel Abram van Rijckevorselweg van 15 tot 24 augustus dicht Algemeen 9 aug, 10:23
Afbeelding
Gratis opvoedtraining over ADHD en ASS in Capelle Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Stoelyoga bij Inloophuis De IJssel Algemeen 8 aug, 18:30