Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Wat te doen met de Capellenaren die achterblijven?

17 sep, 12:00 Algemeen 155 keer gelezen

Vorige week kwamen getallen naar buiten die per gemeente laten zien hoeveel procent van de inwoners geen, een eerste of zelfs tweemaal een prik heeft gehad. 

Ik schrok van het lage aantal volwassen Capellenaren ten opzichte van bijvoorbeeld Krimpenaren. Jawel, onze buurgemeente waar men tegen vaccineren zou zijn en zelfs een dominee landelijk in het nieuws kwam vanwege zijn duidelijke opvattingen. Schrik niet mede-Capellenaren, maar volgens het RIVM is slechts 40 tot 59 procent van ons tweemaal gevaccineerd met welk merk dan ook. Tussen de 60 en 74 procent heeft al wel een eerste prik gehaald. In de omliggende gemeenten Krimpen en Zuidplas ligt dat aantal beduidend hoger. Tussen de 60 en 74 procent heeft in Krimpen en Zuidplas zelfs al tweemaal de inenting ontvangen. 

Hoe kan dit, Capellenaren? Waarom blijven brave burgers achter, terwijl er meerdere locaties zijn waar een prikafspraak kan worden gemaakt? U kunt naar de bieb bellen (010-4503244) of naar de wijkwinkels (010-7074900) van wie ik het bestaan eerlijk gezegd niet wist en die via de gemeentesite ook moeilijk te vinden zijn, eerlijk is eerlijk. Prikken kunt u in Sporthal Schenkel. Het komt regelmatig voor dat u naast iemand staat die helemaal niet is ingeënt; die kans is groter dan 25 procent. Bent u zich daar van bewust? Zitten onze kinderen dan onnodig thuis in quarantaine omdat een niet-gevaccineerde mogelijk besmet is en een grotere kans heeft om (flink) ziek te worden? Blijven we de groep die bewust tegen inenten is zo groot houden of gaan we inzetten op de wel gevaccineerden? Mogen voortaan alleen zij naar het Isala, de lokale horeca of evenementen? Ik hoor het graag van u.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30