Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Wat te doen met de Capellenaren die achterblijven?

Algemeen 302 keer gelezen

Vorige week kwamen getallen naar buiten die per gemeente laten zien hoeveel procent van de inwoners geen, een eerste of zelfs tweemaal een prik heeft gehad. 

Ik schrok van het lage aantal volwassen Capellenaren ten opzichte van bijvoorbeeld Krimpenaren. Jawel, onze buurgemeente waar men tegen vaccineren zou zijn en zelfs een dominee landelijk in het nieuws kwam vanwege zijn duidelijke opvattingen. Schrik niet mede-Capellenaren, maar volgens het RIVM is slechts 40 tot 59 procent van ons tweemaal gevaccineerd met welk merk dan ook. Tussen de 60 en 74 procent heeft al wel een eerste prik gehaald. In de omliggende gemeenten Krimpen en Zuidplas ligt dat aantal beduidend hoger. Tussen de 60 en 74 procent heeft in Krimpen en Zuidplas zelfs al tweemaal de inenting ontvangen. 

Hoe kan dit, Capellenaren? Waarom blijven brave burgers achter, terwijl er meerdere locaties zijn waar een prikafspraak kan worden gemaakt? U kunt naar de bieb bellen (010-4503244) of naar de wijkwinkels (010-7074900) van wie ik het bestaan eerlijk gezegd niet wist en die via de gemeentesite ook moeilijk te vinden zijn, eerlijk is eerlijk. Prikken kunt u in Sporthal Schenkel. Het komt regelmatig voor dat u naast iemand staat die helemaal niet is ingeënt; die kans is groter dan 25 procent. Bent u zich daar van bewust? Zitten onze kinderen dan onnodig thuis in quarantaine omdat een niet-gevaccineerde mogelijk besmet is en een grotere kans heeft om (flink) ziek te worden? Blijven we de groep die bewust tegen inenten is zo groot houden of gaan we inzetten op de wel gevaccineerden? Mogen voortaan alleen zij naar het Isala, de lokale horeca of evenementen? Ik hoor het graag van u.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 13 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15