• Zeepaardje in de Oosterschelde.
• Zeepaardje in de Oosterschelde. (Foto: Aangeleverd)

Introductie-avonden bij Duikteam Dolphin

  •   keer gelezen

CAPELLE • Als je nieuwsgierig bent naar wat zich afspeelt onder het wateroppervlak en als duiken op je wensenlijstje staat, hoef je niet naar een tropisch oord te reizen. Duiken kan om de hoek en het Capels/Rotterdamse Duikteam Dolphin bewijst dit tijdens twee introductie-avonden.Duiken roept vaak het beeld op van tropische koraalriffen met kleurrijke vissen, maar Nederland heeft heel andere (en bijzondere) onderwaterlandschappen te bieden. Daarnaast is het handiger om hier in Nederland het brevet te halen om tijdens vakanties optimaal te kunnen genieten. Voor een degelijke oriëntatie in de duikwereld organiseert Duikteam-Dolphin twee introductie-avonden in oktober.

De duikschool oefent in de winter in het zwembad de Zevenkampse Ring in Rotterdam, maar in de zomer zijn de duikers geregeld te vinden in de Oosterschelde of het Grevelingenmeer. Ook organiseert de duikvereniging regelmatig trips naar het buitenland, zoals naar de Middellandse en Rode Zee. Dit zijn enkele van de beste duikbestemmingen in Europa en vlak daarbuiten. Het Duikteam Dolphin verwelkomt zowel beginners als ervaren duikliefhebbers; de cursussen variëren van de PADI Open Water (beginners) tot certificaten voor experts.

Tijdens de introductie-avonden op 6 en 8 oktober krijgen de deelnemers informatie over sportduiken als hobby, de benodigde opleidingen, de duikuitrusting en de kosten. Daarnaast worden er onderwaterfilms en -foto’s getoond. Op 8 oktober wordt de theorie in de praktijk gebracht en ervaren de deelnemers hoe het is om in het zwembad te duiken. Info: 06-20158557 of event@duikteam-dolphin.nl. De eigen bijdrage is 20 euro.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten