<p>Zaterdag 18 september staat meesterverteller en acteur Nasrdin Dchar in het Isala Theater. &nbsp;</p>

Zaterdag 18 september staat meesterverteller en acteur Nasrdin Dchar in het Isala Theater.  

(Foto: Raymond van Olphen)

Bingewatchen met meesterverteller Nasrdin Dchar in het Isala Theater

  •   keer gelezen

CAPELLE • Dit seizoen heeft het Isala Theater een wel heel bijzondere openingsvoorstelling. Zaterdag 18 september kan het publiek een avondje bingewatchen met meesterverteller en acteur Nasrdin Dchar. Hij speelt dan zijn drie succesvolle solovoorstellingen achter elkaar. De avond wordt omlijst met hapjes en een maaltijd, verzorgd door de Couscousbar uit Amsterdam.


In de familiekroniek, een drieluik dat in 2012 begon, vertelt de Gouden Kalf-winnaar op ontwapenende wijze over de belangrijkste mensen in zijn leven. Eén dag. Drie programma’s. Kan dat? Nasrdin Dchar kan dat! De voorstelling gaat over Marokkaanse roots, over hoop en weemoed, over je plek vinden, over hoe straks. En over de liefde, natuurlijk. Drie intieme verhalen, oprecht en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

In ‘Oumi’ over zijn moeder, speelt Nasrdin zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen. In ‘Dad’, over zijn vader, gaat Nasrdin de dialoog aan met zijn vader, die hij zelf speelt, en staat hij stil bij het vaderschap. In slotdeel ‘Ja’ over zijn vrouw, toont hij hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, in het verhaal tussen de liefde van hem en zijn vrouw Amy.

Inclusief maaltijd

Tijdens een van de twee pauzes zal er een eenvoudige maaltijd klaar staan, verzorgd door Nadia Zerouali en Samira Dahmani van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen.

Zaterdag 18 september 17:00 uur, grote zaal, entree 47,50 euro inclusief hapjes en maaltijd, locatie: Isala Theater – Stadsplein 5, Capelle aan den IJssel.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten