• Bezoekers voor het grote scherm van de openluchtbioscoop.
• Bezoekers voor het grote scherm van de openluchtbioscoop. Foto: Annemarie van der Ploeg

“Eindelijk weer iets leuks in de wijk”

Algemeen 278 keer gelezen

CAPELLE • Het idee was al voor COVID-19 tijdens een bewonersbijeenkomst van het WOP ’s Gravenland ontstaan, maar kon dus toen niet worden georganiseerd. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Met de nodige maatregelen was er een openluchtbioscoop op het Cruyff Court in ’s Gravenland en het was een groot succes.

“Het was best lastig om dit te organiseren, dus toen hebben wij als WOP een oproep gedaan voor vrijwilligers”, zegt Dennis de Lange, voorzitter van WOP ’s Gravenland. “We hadden niet alleen financiële hulp nodig, maar ook hulp met de organisatie, ook van de gemeente Capelle. We hebben ook hulp gekregen van de WOP’s van Middelwatering en Capelle West en van Havensteder. Daar waren we heel blij mee. Het is echt een gezamenlijk Capels evenement geworden dat zeker voor herhaling vatbaar is”. 

Er werden drie films vertoond op een LED scherm, zodat de zon geen invloed had. De Lange: “Om 13.00 uur was er een film voor de kleintjes, om 16.00 uur een 9+ familiefilm en ’s avonds om 20.00 uur was er een 16+ film voor volwassenen. De prijs was €2,50, dus voor elke beurs betaalbaar. Online een kaartje reserveren was noodzakelijk, zodat wij rekening konden houden met het plaatsen van de stoelen, in groepjes of apart met anderhalve meter afstand. We hadden per voorstelling plaats voor 150 mensen. Iedereen kreeg een koptelefoon op, zodat alleen zij het geluid konden horen en de omwonenden geen overlast zouden hebben. Ieder mocht iets te drinken (geen alcohol) en wat lekkers meenemen. Er waren ook sanitaire voorzieningen, fietsenstallingen en spatschermen door de gemeente geleverd. Alles was helemaal geregeld. Het zijn echt de wijkbewoners die vrijwilliger zijn geweest en die hun tijd en energie erin hebben gestoken. Vooral onze penningmeester Yiu Wah Kwok heeft het meeste organisatiewerk gedaan. Die heeft er gigantisch veel uren in gestoken. We hadden ook een draaiboek van opbouwen tot afbouwen en alles wat daar tussenin zat. Alles is op zijn pootjes terechtgekomen en ouders en kinderen waren enthousiast. De wijkagent en handhaving zijn ook langs geweest en waren tevreden.”

Het was belangrijk dat er weer eens iets leuks in de wijk te doen was. “Er is zo lang niks geweest en wij merkten dat de mensen er behoefte aan hadden. Dit was gewoon een leuk uitje. Je kon er lopend naartoe en het was ook voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen in scootmobiel, rolstoel of met een rollator. Hopelijk kunnen we de openluchtbioscoop volgend jaar met minder restricties organiseren en er dan een foodtruck bij zetten. Ook kunnen er dan veel mensen in deze voetbalkooi. Dat zou mooi zijn”, besluit De Lange.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02