• Capelse jongeren beleefden een geslaagd zomerkamp in Austerlitz.
• Capelse jongeren beleefden een geslaagd zomerkamp in Austerlitz. (Foto: Welzijn Capelle)

Capelse jeugd terug van zomerkamp

  •   keer gelezen

CAPELLE • Twintig Capelse jongens zijn teruggekeerd van een geslaagd kamp in de bossen rond Austerlitz.


Het was de vierde keer dat Welzijn Capelle dit kamp voor jongens van 12 tot 17 jaar organiseerde. De meeste deelnemers wonen in de wijk Schollevaar of gaan daar naar de middelbare school. Het uitje in het Utrechtse Austerlitz duurde twee dagen en de jongeren kregen de kans om elkaar beter te leren kennen tijdens diverse opdrachten en spellen. De aanwezige coaches en de vrijwilligers hadden de tieners flink uitgedaagd tijdens het kamp.

Ondanks dat het uitje slechts twee dagen duurde, werd de tijd goed benut. De jongens waren actief bezig met voetballen, pingpongen, het naspelen van jachtseizoen, karten en paintballen. Daarnaast stond een pittige ochtendwandeling op het programma en was een mountainbiketocht van 17 kilometer uitgestippeld. Tijdens het kamp ontstonden nieuwe vriendschappen tussen jongens die voorheen wildvreemden van elkaar waren.

De leiding bij de avontuurlijke expeditie was in handen van jongerencoach Samir en vijf vrijwilligers. De jongste begeleider Amine (19) ging zelf ooit als deelnemer mee op kamp.

Het kamp was bedoeld om jongeren een leuk uitje te bieden en onderlinge banden te versterken.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten