Voorstelling 'Dance of the Almeh'
Voorstelling 'Dance of the Almeh' (Foto: Aangeleverd)

Kaartverkoop evenementen Van Capellenhuis van start

  •   keer gelezen

CAPELLE • Met het einde van de zomervakantie en versoepelde coronamaatregelen begint een nieuw cultureel seizoen. Het Van Capellenhuis heeft al een cultureel programma klaarstaan voor het komende jaar en de kaartverkoop is van start gegaan.


Er staat veel te gebeuren bij het Van Capellenhuis aan de Dorpsstraat. Het verse culture jaar begint met nieuwe en verrassende concerten, maar ook concerten en voorstellingen die eerder door corona geen doorgang konden vinden. Daarnaast gaat de organisatie verder met de populaire kunstlezingen en de Luisterkring. Ook begint het Van Capellenhuis met nieuwe initiatieven zoals de vrijdagmiddaglezing “Met inspiratie het weekend in” en iedere maand een nieuwe kindervoorstelling, te beginnen tijdens de Kinderboekenweek op 9 oktober. 

De organisatie heeft zelfs grootse plannen voor een driedaags kamermuziekfestival met nationaal en internationaal geroemde musici, maar ook jonge talenten van de muziekschool tot het conservatorium. Daarnaast komt er een Moonlightconcert met Mike Boddé en rijzende sterren Merel Vercammen en Sterre Konijn. 

Naast muzikale voorstellingen is er als vanouds veel aandacht voor beeldende kunst. Met name in september staat de beeldende kunst in de schijnwerpers, met op 10 en 18 september het programma rond de expositie “KUNST VAN VER DICHTBIJ”. Deze tentoonstelling bestaat uit werken uit de collectie van de galeriehouder van het Van Capellenhuis en van vier kunstenaars die gevlucht zijn uit Iran, Irak, Albanië en Syrië maar inmiddels in Nederland naam maken. Daarbij is er muziek van ver en dichtbij, waarbij kunstenaars vertellen over hun werk en bezoekers met hen in gesprek kunnen gaan. Alle tentoongestelde kunstwerken zijn te koop en zelfs de musici zijn te boeken voor privé optredens.

De concerten en voorstellingen in het cultureel centrum langs de IJssel starten op 2 oktober met een spectaculaire openingsvoorstelling: “Dance of the Almeh”, met de thereminspeler Thorwald Jørgensen. Deze man is wereldberoemd doordat hij een instrument bespeelt zonder het aan te raken. Peter Elbertse, ooit de slagwerkdocent van Thorwald Jørgensen, bespeelt een hangdrum en Charlotte van den Reek danst tijdens deze voorstelling. 

Meer informatie over het volledige culturele programma van het Van Capellenhuis is verkrijgbaar op www.vancappellenhuis.nl.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten