Foto: 123RF

Themater houdt debatavond voor ouderen in Capelle en Krimpen

  •   keer gelezen

CAPELLE/KRIMPEN • Themater houdt op woensdagavond 22 september, samen met zes verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT), een debatavond die helemaal gewijd is aan het thema ouder zijn en ouder worden. De bijeenkomst is in het Isala Theater in Capelle. 


De zes VVT-organisaties (De Zellingen, De Vijverhof, Aafje, Cedrah, Humanitas en Lelie zorggroep) actief in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, hebben in 2020 een gezamenlijke regiovisie voor de ouderenzorg vastgesteld en gepresenteerd aan ketenpartners zoals de gemeenten, huisartsen en onderwijsinstellingen. De kernboodschap is: ‘Als wij voldoende willen zijn voorbereid op de ouderenzorg van morgen, dan moeten wij vandaag of uiterlijk morgen beginnen’.   

De avond start om 19.30 uur. De inleidster van de avond is mevrouw Jolanda Lindenberg. Zij is senior onderzoeker aan de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Tijdens de avond vindt er ook een paneldebat plaats. In het debat staan drie thema’s centraal waarbij per thema de presentator (Frénk van der Linden) steeds een tweetal panelleden bevraagt. Deze thema’s zijn: wonen en ouderenzorg, sociale verbanden en netwerken en technologie. Zes panelleden en de inleidster geven een toelichting en gaan in dieper in op de thema’s en vragen van inwoners. 

Er mogen volgens de huidige coronamaatregelen maximaal 100 bezoekers in het Isala Theater aanwezig zijn. Aanmelden is verplicht en kan via themater.org. De avond kan ook digitaal worden gevolgd. Geef bij inschrijven aan wat de voorkeur is: de fysiek aanwezig zijn of de avond digitaal volgen. Als er meer animo is dan de beschikbare plaatsen, dan wordt er onder de inschrijvingen geloot. Geef bij de inschrijving ook aan wat de woonplaats is. Dit omdat de organisatie graag wil dat de groep die live in het theater aanwezig is een goede afspiegeling is van inwoners Capelle en Krimpen.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten