<p>Binnenkort starten de fitheidstesten weer.</p>

Binnenkort starten de fitheidstesten weer.

(Foto: Linda Vermeijs)

Fitheidstest van Sportief Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • Als je ouder wordt is het goed om af en toe een kleine check te doen. Beweeg je genoeg en hoe is het gesteld met het uithoudingsvermogen? Welke manier van bewegen kan je allemaal nog? Is het medisch verantwoord om te sporten en bewegen? Op al deze vragen krijgen deelnemers van de fitheidstest van Sportief Capelle antwoord.


Dit jaar wordt alweer voor de zesde keer de Fitheidstest voor mensen van 60 jaar en ouder in Capelle aan den IJssel georganiseerd. De test wordt afgenomen onder professionele begeleiding. De onderdelen van de test zijn volledig gericht op de algemene dagelijkse handelingen. De resultaten worden meteen na de test met de deelnemers besproken. Als de mensen het op prijs stellen, kunnen ze ook leefstijladviezen krijgen.

De eerste deelnemers kunnen om 10.00 uur starten met de test. Uiteraard wordt er ook rekening mee gehouden dat een aantal mensen nog moet werken, dus zijn er plekken beschikbaar tot 19.30 uur.

Hieronder staan alle data van de komende fitheidstesten:

1 oktober, Sportcomplex Aquapelle, Alkenlaan 85

18 oktober, Gymzaal Berliozstraat 3

22 oktober, Sportzaal Schollevaar, Gong 1

15 november, Sporthal Schenkel, Capelseweg 39

16 december, Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261

Inschrijven voor de fitheidstest(en) kan op www.sportiefcapelle.nl. Daar kan op basis van beschikbaarheid een tijdstip gekozen worden, ook in een andere wijk als dat beter uitkomt. Meer informatie via Sportief Capelle, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 010 258 87 87. 

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten