De survivalhelden.
De survivalhelden. (Foto: Welzijn Capelle)

Hoe overleef ik…Middelwatering?

  •   keer gelezen

CAPELLE • Middelwatering heeft er een aantal nieuwe survivalhelden bij. Kinderen van het KinderLab Middelwatering hebben twee dagen meegedaan aan survival 2.0. Ze hebben nieuwe survival skills opgedaan en mochten zelfs een nachtje slapen in het KinderLab.


Grenzen verleggen en verkennen

De kinderen van het KinderLab Middelwatering hebben vorige week twee dagen meegedaan aan survival 2.0 van het SURVIVALLAB010. Tijdens deze dagen stonden samenwerken en angsten overwinnen centraal. “Samen dezelfde doelen behalen en elkaar hierbij helpen, daar draaide het om”, vertelt buurtcoach Stefan Kort.


Na een dag vol leerzame opdrachten, zoals een eigen kampvuur maken, een lesje EHBO, de stresstest met meneer de kip doorstaan, mochten de kinderen hun eigen bed opmaken om zich klaar te maken voor de spannendste opdracht. Namelijk, slapen in het KinderLab. Maar ze gingen uiteraard niet direct slapen. Tot in de late uurtjes hebben ze onder een echte parachute om het kampvuur gezeten. Onder het genot van een zelf geroosterde marshmallow werden de spannende verhalen en de schuine moppen zo uit de mouw geschud.

Na een kort maar spannend nachtje kregen alle kinderen onder luid applaus van hun ouders een welverdiende medaille en mochten zij zichzelf échte survivalhelden noemen.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten