Wat een leuke verrassing.
Wat een leuke verrassing. (Foto: Welzijn Capelle)

Buurtcoalitie Wiekslag trakteert op schaafijs

  •   keer gelezen

CAPELLE • De Buurtcoalitie bewoners van de Wiekslag trakteerde donderdag 18 augustus op een tropische en verkoelende verrassing. Bij het basketbalveldje stond een schaafijskar, waarbij twee heren in gebloemde blouses aan de aanwezigen schaafijs uitdeelden in bonte kleuren en smaken als kokos, passievrucht, cola en aardbei.


Stadsmarinier Adrianne Wijffels maakte een praatje met bewoners over het zwerfafval in de wijk, terwijl handhaving een balletje trapte met de kinderen. Ook kregen bewoners flyers uitgedeeld met informatie over grofvuil.

Tijdens de renovatie van de Wiekslag, die duurt tot zomer 2022, mag grofvuil in speciale vakken naast de containers worden geplaatst. Maar let op: dit kan alleen van donderdagavond 20.00 uur tot vrijdagochtend 7.30 uur. Irado rijdt iedere vrijdag een extra ronde om dit op te halen. Buurtcoach Miranda de Bus van Welzijn Capelle: “Gelukkig doen niet veel mensen dit, maar wie een winkelwagen meeneemt naar huis, krijgt een flinke boete!”

Ondertussen werd er bij de schaafijskar gesmuld, vooral door de kids, en maakten bewoners kennis met elkaar en met de stadsmarinier.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten