<p>Agaath nu nog werkzaam in haar atelier op het Slotplein.</p>

Agaath nu nog werkzaam in haar atelier op het Slotplein.

(Foto: Huub Lakerveld)

Agaath neemt na 26 jaar afscheid van Judith Kledingreparatie

  •   keer gelezen

CAPELLE • Agaath Harteveld bergt op zaterdag 28 augustus definitief haar kledingpatronen en naaimachines op. Ze gaat genieten van haar pensioen, maar zal haar klanten en creatieve werk missen. Ze wil vooral haar trouwe schare klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij haar altijd hebben gegeven.


Het bekende gezicht van Agaath Harteveld is binnenkort niet meer te zien in het winkelgebied Slotplein. Na elf jaar met veel plezier in haar atelier in de Koperwiek te hebben gewerkt, greep zij vijftien jaar geleden de kans om naar een groter pand op het Slotplein te verhuizen. Zo komt het dat zij 26 jaar lang druk is geweest met het vermaken, repareren en ontwerpen van allerlei kledingstukken, van simpele spijkerbroeken tot elegante jurken.

Overigens blijft het atelier dezelfde functie houden, alleen met andere gezichten. Agaath is blij dat het pand als kledingreparatiewinkel behouden blijft. 

Laatste jaren

Sinds twee jaar staat Agaath veelal alleen in de winkel. Wat betreft kledingreparatie is het sinds corona zijn intrede deed rustig geweest. “Mensen zijn minder naar buiten gegaan en zaten vorig jaar vooral in hun gemakkelijke joggingbroek voor de televisie”, vertelt zij met een glimlach. “Wel is er sinds kort meer vraag gekomen naar het ontwerpen en maken van kleding, zoals blouses en broeken”.

De klanten en de variatie in haar werk zal Agaath het meest gaan missen. Het ontwerpen, maar ook het afwerken van kleine details inspireerden haar altijd. “Het doel is altijd om de kleding er zo uit te laten zien alsof die net nieuw gekocht is in de winkel”. 

Memorabele momenten

Agaath Harteveld hoeft niet diep in haar geheugen te graven als het gaat om gedenkwaardige ervaringen. “Een vrouw kwam gedag zeggen hier, omdat zij ging verhuizen. Door gewichtstoename had ik haar kleding moeten veranderen en ik kreeg erg veel complimenten hiervoor”. Agaath houdt van reparaties en ontwerpen waarbij zij even moet nadenken over de oplossing. ‘Probleemgevallen’ noemt zij die liefkozend. Ook recensies waarin mensen haar prijzen om haar oplossingen zullen Agaath bijblijven.

Geen zwart gat

Van het spreekwoordelijke zwarte gat zal Agaath geen last hebben nu haar pensioen aanbreekt. Het werken met kleding geeft haar nog altijd voldoening en ze zal nu eindelijk tijd hebben om haar eigen kledingstukken te ontwerpen. Maar de eerste paar weken gaat ze “luieren en boeken lezen”. Daarna gaat zij verder met haar eigen kleding; zomaar met de armen over elkaar zitten gaat niet gebeuren.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten