Angela en Joop tijdens hun sponsorwandeltocht.
Angela en Joop tijdens hun sponsorwandeltocht. Foto: Bert Bons

Angela en Joop wandelen 700 kilometer door Nederland

Algemeen 334 keer gelezen

CAPELLE • Angela Gielen en Joop Halma lopen in augustus en september 700 kilometer door Nederland, om op die manier aandacht te vragen voor Stichting Asian Kidz. Afgelopen zaterdag waren ze in Capelle.

De start was op 4 augustus en de finish is pas eind september. Langs de Noordzee wandelen ze omhoog, gaan over de Afsluitdijk naar Friesland en gaan via Overijssel en Gelderland naar Noord-Limburg. Via de Brabantse Groote Peel komen ze uiteindelijk aan in Asten, waar de tocht ook begon. Elke dag lopen ze gemiddeld 20 kilometer en geregeld nemen ze een rustdag. Hun bepakking bestaat uit kleding, wat proviand en een tentje.

Kansarme kinderen

“We zijn altijd wel heel sportief geweest, dit is een mooie uitdaging voor ons”, vertellen Angela en Joop. Ze zijn de oprichters van Stichting Asian Kidz, die zich richt op het onderwijs voor kansarme kinderen in het noordoosten van Thailand, Laos en Vietnam. Angela: “We zijn mensen die heel erg van reizen houden en zijn op veel plekken geweest. Op een gegeven moment hadden we zoiets van; we willen onze reizen combineren met een goed doel. Dat was 13 jaar geleden. Toen kwamen we uit bij het onderwijs in dat deel van Azië. We hebben daarvoor een eigen stichting opgericht, zodat we onze projecten goed kunnen begeleiden en zelf kunnen bezoeken.”

Kleinschalige projecten

Stichting Asian Kidz ondersteunt vooral kleinschalige projecten, werkt samen met lokale partners en is heel praktisch opgezet. Straatkinderen en gehandicapte kinderen worden ondersteund, zodat ze verzorgd kunnen worden en zich kunnen ontwikkelen. Normaal gesproken bezoeken ze hun projecten in de afgelegen gebieden van Zuidoost-Azië per fiets, maar door corona moest daar in het afgelopen jaar een streep door gezet worden. Omdat de giftenstroom door datzelfde corona stagneerde, besloten ze om een sponsorwandeltocht door Nederland te organiseren.

Mooie ontmoetingen

“Onderweg hebben we al veel mooie ontmoetingen gehad. Fietsers stoppen spontaan om een praatje te maken en mensen die in de tuin bezig zijn, houden ons even aan. Erg leuk allemaal!” Belangstellenden kunnen een dag meewandelen met Angela en Joop. Zij vragen hiervoor 15 euro, wat ten goede komt voor het werk van de stichting. Inschrijven kan via www.asiankidzsupport.nl/aksupport-walk.

Bert Bons

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24