<p>Angela en Joop tijdens hun sponsorwandeltocht.</p>

Angela en Joop tijdens hun sponsorwandeltocht.

(Foto: Bert Bons)

Angela en Joop wandelen 700 kilometer door Nederland

  •   keer gelezen

CAPELLE • Angela Gielen en Joop Halma lopen in augustus en september 700 kilometer door Nederland, om op die manier aandacht te vragen voor Stichting Asian Kidz. Afgelopen zaterdag waren ze in Capelle.


De start was op 4 augustus en de finish is pas eind september. Langs de Noordzee wandelen ze omhoog, gaan over de Afsluitdijk naar Friesland en gaan via Overijssel en Gelderland naar Noord-Limburg. Via de Brabantse Groote Peel komen ze uiteindelijk aan in Asten, waar de tocht ook begon. Elke dag lopen ze gemiddeld 20 kilometer en geregeld nemen ze een rustdag. Hun bepakking bestaat uit kleding, wat proviand en een tentje.

Kansarme kinderen

“We zijn altijd wel heel sportief geweest, dit is een mooie uitdaging voor ons”, vertellen Angela en Joop. Ze zijn de oprichters van Stichting Asian Kidz, die zich richt op het onderwijs voor kansarme kinderen in het noordoosten van Thailand, Laos en Vietnam. Angela: “We zijn mensen die heel erg van reizen houden en zijn op veel plekken geweest. Op een gegeven moment hadden we zoiets van; we willen onze reizen combineren met een goed doel. Dat was 13 jaar geleden. Toen kwamen we uit bij het onderwijs in dat deel van Azië. We hebben daarvoor een eigen stichting opgericht, zodat we onze projecten goed kunnen begeleiden en zelf kunnen bezoeken.”

Kleinschalige projecten

Stichting Asian Kidz ondersteunt vooral kleinschalige projecten, werkt samen met lokale partners en is heel praktisch opgezet. Straatkinderen en gehandicapte kinderen worden ondersteund, zodat ze verzorgd kunnen worden en zich kunnen ontwikkelen. Normaal gesproken bezoeken ze hun projecten in de afgelegen gebieden van Zuidoost-Azië per fiets, maar door corona moest daar in het afgelopen jaar een streep door gezet worden. Omdat de giftenstroom door datzelfde corona stagneerde, besloten ze om een sponsorwandeltocht door Nederland te organiseren.

Mooie ontmoetingen

“Onderweg hebben we al veel mooie ontmoetingen gehad. Fietsers stoppen spontaan om een praatje te maken en mensen die in de tuin bezig zijn, houden ons even aan. Erg leuk allemaal!” Belangstellenden kunnen een dag meewandelen met Angela en Joop. Zij vragen hiervoor 15 euro, wat ten goede komt voor het werk van de stichting. Inschrijven kan via www.asiankidzsupport.nl/aksupport-walk.

Bert Bons

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten