Afbeelding
Foto: Stock

Hulp gezocht voor recreatieruimte De Serre

Algemeen 260 keer gelezen

CAPELLE • De Serre is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden en enkele algemene medewerkers. De voorzitter is onlangs gestopt, algemeen bestuurslid Anneke en penningmeester Joop zijn al zeker 15 jaar betrokken bij de Serre en Roël is 8 jaar van het secretariaat. Het huidige bestuur wil graag ondersteuning voor de bestuurlijke taken.

Schilderen, line dancing, speksteen bewerken en sieraden maken zijn maar een paar van de vele activiteiten die plaatsvinden in de Serre. De Serre is een recreatieruimte in het 55-plus-complex van de Beemsterhoek in Oostgaarde. Door de veiligheidsmaatregelingen is het een tijdje dicht geweest. In augustus zijn de eerste activiteiten voorzichtig begonnen.

Midi, één van de vrijwilligers van de Serre: “Ik ben zo blij dat het weer kan. Wekelijks werd ik gebeld door bewoners die zich eenzaam voelden en graag weer wilden beginnen met schilderen. De schilderactiviteit bood rust, bezinning en ook een luisterend oor.”

We spraken verder met Joop over de Serre. Wat doet het bestuur van de Serre? Joop: “Er zijn nu 11 vrijwilligers die verschillende activiteiten uitvoeren. Maandelijks is er een overleg met de vrijwilligers. Samen nemen we de maand door om te kijken wie helpt bij de bar en met het klaarzetten van de tafels en stoelen. Het secretariaat houdt de mail en de verslagen bij en doet de bestellingen voor de bar. Als penningmeester houd ik de financiën bij.”

Welke vaardigheden heb je nodig als vrijwilliger? “Ten eerste moet je affiniteit hebben met de senioren die hier wonen, luisterend oor bieden voor de vrijwilligers, beschikken over een helikopterview en goed samen kunnen werken. Je zou het niet zeggen, maar ik ben 73 jaar. Het zou fijn zijn als er wat verjonging in het bestuur komt”, zegt Joop lachend.

Het (nieuwe) bestuur staat er niet alleen voor. Zij worden ondersteund door Havensteder en Welzijn Capelle. De buurtcoach van Welzijn Capelle ondersteunt waar nodig, zoals een helpende hand bij een activiteit of het organiseren van trainingen of cursussen. Heb je interesse? Mail naar swto@welzijncapelle.nu. Vragen? Neem contact op met buurtcoach Astrid via 06 - 243 41 307.


Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15