Foto:

Rijbewijskeuringen CBR in Capelle aan den IJssel

  •   keer gelezen

CAPELLE • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Flex4you op dinsdag 31 augustus en donderdag 30 september medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs in Capelle. 


Een medische keuring voor het verlengen van een rijbewijs is nodig wanneer een automobilist 75 jaar of ouder is, een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50,00 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70,00 euro. Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend maken via RegelZorg: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vijf maanden voor deze datum met het verlengen, indien er ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Deze vragenlijst over de gezondheid moet eerst ingevuld en opgestuurd worden naar het CBR. Daarna krijgt de automobilist van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan er pas een afspraak gemaakt worden voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR.

Eindigt het C/D/E rijbewijs en/of code 95 voor 1 november 2021: Dan is de code en/of het rijbewijs na einddatum nog 10 maanden geldig in de gehele EU. Er is voor overige rijbewijshouders geen coulanceregeling meer, omdat de doorlooptijden bij het CBR normaal zijn.
Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten