Afbeelding

Rijbewijskeuringen CBR in Capelle aan den IJssel

Algemeen 917 keer gelezen

CAPELLE • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Flex4you op dinsdag 31 augustus en donderdag 30 september medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs in Capelle. 

Een medische keuring voor het verlengen van een rijbewijs is nodig wanneer een automobilist 75 jaar of ouder is, een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50,00 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70,00 euro. Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend maken via RegelZorg: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vijf maanden voor deze datum met het verlengen, indien er ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Deze vragenlijst over de gezondheid moet eerst ingevuld en opgestuurd worden naar het CBR. Daarna krijgt de automobilist van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan er pas een afspraak gemaakt worden voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR.

Eindigt het C/D/E rijbewijs en/of code 95 voor 1 november 2021: Dan is de code en/of het rijbewijs na einddatum nog 10 maanden geldig in de gehele EU. Er is voor overige rijbewijshouders geen coulanceregeling meer, omdat de doorlooptijden bij het CBR normaal zijn.




Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55