<p>Het Maag Darm Levercentrum staat er goed op.</p>

Het Maag Darm Levercentrum staat er goed op.

(Foto: PR)

Weer hoogste veiligheidscertificaat voor MDL-centrum van IJsselland Ziekenhuis

  •   keer gelezen

CAPELLE - Het Maag Darm Lever-centrum van het IJsselland Ziekenhuis heeft de her-certificering van het HKZ-certificaat “Patiëntveiligheid voor endoscopieafdelingen” opnieuw behaald.


In de praktijk betekent dit dat alle medewerkers in het MDL centrum optimaal met elkaar samenwerken en dat het centrum een goed werkend veiligheidsmanagementsysteem heeft. Hierdoor wordt de veiligheid en kwaliteit van de zorg optimaal gewaarborgd. Patiënten laten met het cijfer 9,3 zien hoe tevreden ze over het MDL centrum zijn.

9000
In het MDL centrum vinden ieder jaar meer dan 9000 (!) endoscopische onderzoeken plaats. Het is belangrijk dat deze onderzoeken in een veilige omgeving worden uitgevoerd door ervaren MDL-artsen, endoscopieverpleegkundigen en sedationisten.

MDL-arts Thjon Tang: “We hechten veel belang aan externe toetsing op kwaliteit en veiligheid vanuit het perspectief van de patiënt. Zo werken we binnen ons MDL-centrum voortdurend aan het verbeteren van onze zorg en dienstverlening.”

Het Maag Darm Lever centrum is sinds 2017 in het bezit van het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) certificaat. Het certificaat is drie jaar geldig waarbij ieder jaar een her-certificering plaatsvindt.

Een goed werkend veiligheidsmanagementsysteem is hierbij een belangrijk instrument. Dit betekent dat er risico-inventarisaties en analyses worden gedaan, dat verbeterpunten worden aangebracht en dat later in een transparante omgeving wordt geëvalueerd. Certificering is een dynamisch proces waarbij het veiligheidsmanagementsysteem continu geüpdatet en gemonitord wordt.

Klaas-Jan Droppert
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten