Unieke samenwerking in de waterketen

  •   keer gelezen

Krimpen aan de Lek - Oud-minister Karla Peijs gaf vandaag in Krimpen aan de Lek het startsignaal voor een unieke samenwerking in de waterketen. Voor het eerst worden de technische processen van een hoogheemraadschap en een drinkwaterbedrijf op elkaar afgestemd. Hierdoor stroomt vanaf 2017 een reststroom van de nieuwe drinkwaterzuivering van Oasen via de rioolpersleiding van de gemeente Krimpenerwaard naar de afvalwaterzuivering van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
Hierbij wordt rekening gehouden met het aanbod van het gemeentelijk afvalwater (in de toekomst) van de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Oasen neemt volgend jaar op zuiveringsstation Schuwacht in Krimpen aan de Lek een nieuwe waterzuivering in gebruik die op basis van membraanfiltratie werkt. Daarbij blijft een deel van het water in een reststroom over. Het hoogheemraadschap gaat deze stroom verwerken tot schoon oppervlaktewater op haar verderop gelegen afvalwaterzuivering De Groote Zaag.
Het levert een besparing op en krijgt mogelijk navolging elders.


Op de foto: Van links naar rechts: Agnes van Zoelen (heemraad HHSK , Marco Oosterwijk (wethouder Krimpen aan den IJssel), Karla Peijs (oud-minister), Ria Boere (wethouder Krimpenerwaard), Walter van der Meer (directeur Oasen)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten