Leerlingen van het tweetalig VWO Comenius College vieren hun graduation.
Leerlingen van het tweetalig VWO Comenius College vieren hun graduation. (Foto: )

VWO Comenius College helemaal tweetalig

  •   keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Met het kwastje rechts van hun vierkante cap kwamen de eerste zes geslaagde leerlingen van het tweetalig vwo op het Comenius College onlangs op een avond de aula van hun vroegere school binnen voor de graduation.
Ze kregen officieel hun certificaat voor het International Baccalaureate (IB) uitgereikt, plus het diploma voor het tweetalig vwo.


Na het ondertekenen van de bescheiden poseerden ze samen voor de groepsfoto, nu met het kwastje dat naar links was gezwaaid.
Dankzij het IB-certificaat hebben studenten toegang tot bijna alle universiteiten over de hele wereld; daarvoor is hun beheersing van de Engelse taal en literatuur van voldoende hoog niveau. Startte zes jaar geleden het tweetalig vwo op Comenius met zes leerlingen, dit schooljaar zijn er maar liefst 58 leerlingen aan deze leerroute begonnen.

Het tweetalig vwo op het Comenius Lyceum is uniek in de regio Capelle en Krimpen.
De dichtstbijzijnde andere scholen die dit aanbieden bevinden zich in Berken en Rodenrijs, Gouda, Schoonhoven, Ridderkerk en Rotterdam, zie http://www.ikkiestto.nl/is-er-een-tto-school-bij-mij-in-de-buurt/ Driekwart van de lessen wordt aangeboden in het Engels.
Comenius Lyceum heeft in januari 2017 twee donderdagen georganiseerd voor een kennismaking, onder de naam Early learners.
Meer informatie op www.comenius.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten