Herinneringskoffers bij project Mantelzorgmaatjes Buurtkracht is in september dit jaar met het Maatjesproject gestart. Er werden al vijf

  •   keer gelezen

Tijdens de bijeenkomsten komen mensen met dementie, hun mantelzorgers en de vrijwilligers met elkaar in contact. Wanneer er een goede match is tussen maatje en persoon met dementie, kunnen er afspraken gemaakt worden voor inzet in de thuissituatie. Door deze inzet wordt ook de mantelzorger ontlast en heeft men even tijd voor zichzelf.


Op donderdag 17 november is Hetti Koster van de Bibliotheek aan den IJssel gast tijdens de bijeenkomst in CAPSLOC van 14.00 tot 16.00 uur. Zij zal twee herinneringskoffers demonstreren. De herinneringskoffers bevatten voorwerpen in het thema ‘huisvlijt’ en ‘dagelijks leven van toen’. De voorwerpen roepen herinneringen op en worden veel gebruikt in het contact met mensen met dementie. Herinneringen worden geprikkeld en verhalen komen weer boven. Een uitstekend middel dat ook in de thuissituatie gebruikt kan worden.

Aanmelden en informatie
Mensen met dementie en mantelzorgers zijn van harte welkom op deze middag en bij het project. Ook vrijwilligers die als maatje ingezet willen worden, kunnen komen. Neem voor meer informatie, aanmeldingen of mogelijkheden voor vervoer naar de locatie contact op met mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok via 06 - 398 36 322, d.schaaphok@buurtkracht.nu. Of met Sociaal Makelaar Vrijwilligers Yvonne van der Schelling, 06 - 249 49 652, y.vanderschelling@buurtkracht.nu.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan