Muzikale afsluiting Mantelzorgcafé en project Mantelzorgmaatje Het mantelzorgcafé van donderdag 8 december aanstaande komt te vervallen.

5 dec, 13:13 Algemeen 0 keer gelezen

In de afgelopen maanden vonden in CAPSLOC bijeenkomsten plaats voor mensen met geheugenproblemen/dementie, hun partners en vrijwilligers. De vrijwilligers kregen een training en tijdens de bijeenkomsten rondom een thema vond verdere kennismaking plaats.
Een aantal vrijwilligers gaat als mantelzorgmaatje bij de echtparen thuis aan de slag. “Daar blijkt echt behoefte aan te zijn”, aldus mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok. ’Mantelzorgers die het mantelzorgcafé bezoeken gaven ook vaak aan dat er behoefte is aan iemand die even in de thuissituatie aanwezig kan zijn, zodat zij zelf tijd hebben voor een afspraak of eigen activiteit.’’

Matchen van vrijwilligers bij mantelzorg ook in 2017
De formule van onderlinge kennismaking in een informele sfeer heeft in het pilotproject resultaat gehad. Mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok en vrijwilligersmakelaar Yvonne van der Schelling willen graag onderzoeken of op deze manier ook andere mantelzorgers geholpen kunnen worden door hun verwant te matchen met vrijwilligers. Die plannen zullen in 2017 verder ontwikkeld worden.

Afsluitende bijeenkomst
Als afsluiting van dit jaar wordt een muzikale bijeenkomst georganiseerd. Een middag waarbij mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen, zelf mee kunnen doen door te luisteren, te zingen of zelf te musiceren. Deze middag vindt plaats op 15 december aanstaande van 14.00 tot 16.00 uur, in het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164 2903 LB Capelle aan den IJssel.

Buurtkracht voor mantelzorgers
Welzijnsorganisatie Buurtkracht ondersteunt mantelzorgers in Capelle aan den IJssel. Alle mantelzorgers in Capelle kunnen zich aanmelden bij Buurtkracht via een inschrijfformulier op de website www.buurtkracht.nu of door op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur te bellen met 010 – 707 49 00. Buurtkracht biedt mantelzorgers informatie, advies en begeleiding, respijtzorg en ondersteuning. Coördinator bij Buurtkracht is Dineke Schaaphok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10