Foto:

Gemeente geeft vierkante meters groen cadeau

  •   keer gelezen

Groen laten aanplanten langs een gevel of schutting? Het kan in december. De gemeente geeft vanaf vandaag 50 x 1 vierkante meter groen weg. Alle Capellenaren kunnen hiervoor een aanvraag doen. Een boompje in de voortuin mag ook. Met deze ludieke actie wil de gemeente niet alleen zorgen voor een groenere uitstraling van gevels van woningen en appartementencomplexen, maar ook dat water bij hevige regenval beter kan worden afgevoerd.


CAPELLE - De landelijke trend van de laatste jaren is om steeds meer tegels in tuinen aan te leggen, in plaats van groen. Vooral tijdens hevige regenbuien zorgt dit steeds meer voor wateroverlast. Daarom stimuleert de gemeente Capelle met de campagne Tegel eruit, Groen erin, actief haar inwoners om tuinen te vergroenen. “Hoe meer groen in de stad, des te meer plekken waar het water op natuurlijke wijze in de grond kan zakken en dus niet uitkomt op het riool”, licht wethouder Duurzaamheid Josien van Cappelle toe. “De ludieke actie in december sluit hier goed op aan. Alle kleine beetjes helpen, je hoeft hiervoor echt geen grote tuin te hebben. Want al die kleine beetjes groen vormen tezamen in Capelle een enorme natuurlijke lappendeken.”
Daarnaast hebben bloemen en planten een positieve impact op de uitstraling van de omgeving, zelfs als het kleinschalig is. Wethouder Van Cappelle: “Het vergroenen van het muurtje voor het gemeentehuis is daar een goed voorbeeld van. Met een kleine ingreep en op een relatief klein oppervlak hebben we hier een mooie diversiteit aan bloeiende planten en struiken kunnen planten.”

Gratis
Iedere Capellenaar kan een aanvraag indienen om een vierkante meter tegels langs een muur te laten vergroenen. De eerste vijftig aanvragers krijgen gratis planten en het werk wordt uitgevoerd in samenwerking met Capelle Werkt! De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen. Het is ook mogelijk de vergroening van een schutting of het planten van een boompje in een verharde voortuin aan te vragen. De actie is bedacht door het project Groene Tuinen van de Duurzaamheidsagenda.

Meedoen
Wie gratis een meter tegels wil laten vergroenen kan tot en met 31 december 2016 een aanvraag indienen via tuinen@energiewijzercapelle.nl. Vermeld in de e-mail naam en adres en schrijf een motivatie van enkele regels. Ook kan worden vermeld of de aanvrager zelf al ideeën heeft voor de inrichting – soorten bloemen, planten en struiken - of dat de keuze wordt overgelaten aan de gemeente. Voeg tot slot een foto van de muur, schutting of voortuin bij. Alle voorwaarden en informatie over de actie is terug te vinden op www.energiewijzercapelle.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan