Foto:

Budgetmaatjes Capelle zoekt Budgetmaatjes en waarom die nodig zijn wordt duidelijk in het programma Schuldig op NPO 1. Er komt heel veel af

  •   keer gelezen

Kijkt u ook naar de serie Schuldig op maandag op NPO 1? ‘t Is wat, wat er met die mensen gebeurd en wat ze wel, of niet, doen. Kinderen die niet mee mogen op schoolreis, een huurachterstand hebben met als gevolg dat je je huis uitgezet wordt en je man van niks weet. Blij zijn met een extra schuldeiser omdat je dan wel bij de voedselbank terecht kunt. En het papierwerk waar mensen tegenaan lopen!

Dan verwachten we als maatschappij ook nog dat mensen verstandige beslissingen nemen, zoals stoppen met roken want dat levert geld op, eerst je vaste lasten betalen voor je “leuke” dingen koopt. Zo werkt het helaas niet, al doet dat niet af aan het feit dat die verstandige beslissingen wel genomen moeten worden. Maar veel mensen hebben daar hulp bij nodig.

Hulp die ze kunnen krijgen van een Budgetmaatje. Het uitzoeken van de papieren, het maken van een budgetplan, het helpen met maken van verstandige keuzes. Niet overnemen door het budgetmaatje, maar alles samen met het budgetmaatje.

Budgetmaatjes hebben we nodig! Misschien ben jij wel degene of ken je iemand die geschikt is. Ben jij 1 dagdeel per week beschikbaar voor een medemens met financiële problemen? Heb jij het geduld om mensen lang te begeleiden? Na het volgen van een driedaagse training sturen we je het veld in, maar niet zonder ondersteuning van de coördinator. Als je geïnteresseerd bent, neem contact op met de coördinator Elske Thomassen via 010-466 67 22, et@samen010.nl of www.samen010.nl


Foto: Peter van Mulken

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan