(foto: pr)
(foto: pr) (Foto: )

Floraschool helpt wachtende kinderen in het ziekenhuis

  •   keer gelezen

Capelle – Elf enthousiaste kinderen van groep 5 en 6 van de Floraschool uit Krimpen aan de Lek brachten vrijdag dozen vol prachtig gekleurde kerstversieringen naar het IJsselland Ziekenhuis. Naast de versieringen voor de speciale wensboom brachten zij ook een cheque van € 250,- voor de Vrienden van het ziekenhuis mee. Hiermee wordt een touchscreen/speelwand voor de Spoedeisende Hulp afdeling aangeschaft zodat het wachten voor kinderen daar wat gemakkelijker wordt.


In het IJsselland Ziekenhuis staan twee speciale wens- en dankbomen. Iedereen kan een wens- of dankkerstbal of een popje “IJssellientje” kopen om met een mooie wens of bedankje in de boom te hangen. De opbrengst van de actie gaat naar een touchscreen/speelwand voor de Spoedeisende Hulp (SEH). Dat geeft de kinderen even wat afleiding en het maakt het wachten wat minder lang.
De leerlingen van de Floraschool willen deze kinderen graag helpen. Sommige leerlingen hebben zelf ook wel eens op de Spoedeisende Hulp moeten wachten. De afgelopen weken hebben de kinderen de kerstfiguren prachtig gekleurd. Voorzien van hun wens of bedankje hangen de versieringen nu in de kerstboom. Voor ieder kerstfiguurtje verzorgt de school een donatie. Op de vraag “Hebben jullie nu genoeg geld?” kon Kitty Garnier, teamleidinggevende van de SEH, overtuigend antwoorden “Ja zeker hoor, we gaan het halen!”

Naast de Floraschool ondersteunen ook het Economisch Netwerk Capelle a/d IJssel (ENC) en Plant Invest dit evenement.

De Vrienden van het IJsselland
De actie wordt georganiseerd door de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis. Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis zijn mensen, bedrijven en organisaties die financieel bijdragen aan projecten die het verblijf in het ziekenhuis of de nazorg na een ingrijpende ziekte draaglijker maken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten