Afbeelding

Judoka’s Geisha schitteren op Kersttoernooi.

Algemeen 48 keer gelezen

Op zondag 18 december werd als laatste toernooi van dit jaar een Kersttoernooi in Barendrecht georganiseerd waar 11 judoka’s van Geisha aan meededen. 200 judoka’s van 10 verschillende judoclubs in verschillende leeftijdsgroepen hadden zich ingeschreven.

Als eerste mochten de 2 “oudste” dames . Loubna El Kaouakibi en Lasse Westra van Geisha het strijdtoneel betreden. Loubna liet zich in haar 1e partij verrassen waardoor ze verloor en gelijk bij de les was. Haar andere wedstrijden verliepen een stuk beter en Loubna behaalde de 3e plaats. Ook Lasse liep in haar 1e wedstrijd gelijk tegen een verlies aan. Net als Loubna werkte Lasse zich na dit verlies terug naar de top en ook zij veroverde uiteindelijk de 3e plaats. Loek het broertje van Lasse begon zijn toernooi met winst en knokte elke wedstrijd het hart uit zijn lijf. Jammer genoeg hadden zijn tegenstanders net iets meer ervaring of geluk en behaalde ook Loek een 3e prijs. Max Roctus was vandaag goed in vorm. Hij heeft er echt voor moeten knokken want de punten werden hem niet in de schoot geworpen. Hij ging elke partij, ook al was het niet met een vol punt, als winnaar van de mat. Zeer verdiend kon hij een 1e prijs in ontvangst nemen. Hierna kwamen de jongste deelnemers waaronder ook de kids van Royal Kids uit Capelle a/d IJssel. Heel onwennig en gespannen zaten ze met bleke koppies te wachten op hun buurt. Nog maar net begonnen met judo en dan nu al een toernooi……… onder aanmoedig van hun ouders en coach deden zij hun eerste ervaring op met wedstrijdjes. Ze deden enorm hun best en het mooie was ze hadden nog resultaat ook. Verrassend was dat alle onze judoka’s de tegenstanders juist met een beenworp wonnen die niet zo vaak gebruikt wordt in wedstrijden. Nog leuker was dat Lieke de Man, Casper herfst en Julian Schelling het zo goed deden dat zij alle drie op een 2e plaats eindigde en Thijs Rosloot en Evi Moeling op een 3e plaats. BC Geisha is super trots op deze kanjers vanwege jullie inzet en behaalde resultaten. We wensen jullie een fijne vakantie en volgend jaar gaan we weer lekker trainen voor het examen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 11 uur geleden
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 13 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 15 apr, 17:10
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 15 apr, 15:50
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 15 apr, 15:10
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22