Zó gaat het Junior Lyceum van het Comenius College in Capelle eruit zien na de verbouwing. Links de nieuwe ingang van het Junior Lyceum voor nieuwe brugklassers, rechts de ingang van het Comenius Lyceum voor de leerlingen uit leerjaar 2 t/m 6. Foto: PR Comenius College
Zó gaat het Junior Lyceum van het Comenius College in Capelle eruit zien na de verbouwing. Links de nieuwe ingang van het Junior Lyceum voor nieuwe brugklassers, rechts de ingang van het Comenius Lyceum voor de leerlingen uit leerjaar 2 t/m 6. Foto: PR Comenius College

Comenius Lyceum verbouwt school voor Junior Lyceum

Algemeen 46 keer gelezen

Het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel wil groep 8-leerlingen een zachte landing in het voortgezet onderwijs laten maken op het Junior Lyceum. Dit is een nieuw deel van de school, waar de nieuwe brugklassers een eigen domein hebben en zich snel kunnen thuis voelen. De school op het adres Lijstersingel 18 wordt hiervoor verbouwd.

CAPELLE - Op woensdag 7 december zijn de contracten en overeenkomsten voor de bouw op feestelijke wijze getekend. In de kerstvakantie begint de verbouwing. Nadat er eerst is gesloopt, wordt er tot half april weer opgebouwd. Als alles volgens plan verloopt, is het Junior Lyceum voor de zomervakantie van 2017 klaar, en kunnen de nieuwe brugklassers er meteen op hun eerste schooldag welkom geheten worden.

Eigen ingang, overblijfruimte en deel van het plein
Brugklasleerlingen die in augustus 2017 naar het Comenius Lyceum gaan, zullen veel van hun lessen volgen op het Junior Lyceum. Dit is een vleugel van het gebouw aan de Lijstersingel 18 met een eigen ingang en overblijfruimte, en een eigen deel van het schoolplein. De klassenmentoren van leerjaar 1 hebben hier ook hun stamlokaal. Alles is gericht op veiligheid, vertrouwdheid en gemak binnen de nieuwe schoolomgeving. Het Junior Lyceum is dus een plek waar nieuwe brugklassers goed kunnen wennen.

‘Overgang minder groot’
‘Toch is de nieuwe vleugel geen afgesloten geheel. Vanuit hun stamlokaal gaan leerlingen ook naar practicumlokalen, laboratoria, en teken- en muzieklokalen in het hele gebouw’, vertelt directeur Herma Verbeij van de vestiging Comenius Lyceum. ‘We streven er alleen naar de overgang voor brugklassers van de vertrouwde kleine basisschool naar de nieuwe school minder groot te maken.’
Het idee is niet nieuw op Comenius, want sinds enkele jaren hebben de brugklassers een aparte vleugel op de begane grond, met lokalen waar ze de meeste lessen volgen. Ook hun teamleider was er te vinden. Nieuw is nu dat er ook een eigen ingang en een aparte overblijfruimte met een kluisjeswand komen, en dat nieuwe brugklassers terecht kunnen op een eigen deel van het schoolplein.

Open dag
Op het Comenius Lyceum kunnen leerlingen de volgende onderwijs volgen op het TTO (zesjarig tweetalig vwo), vwo, havo/vwo, havo en het International Business College (IBC, vanaf havo 4).
Tijdens de Open dag op woensdag 25 januari 2017 (15.00-20.00 uur) en andere voorlichtingsmomenten kunnen leerlingen uit groep 8 en hun ouders meer informatie krijgen over het Junior Lyceum.
Ga voor meer informatie over data en tijden naar www.comenius.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws gisteren
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws gisteren
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07