Zó gaat het Junior Lyceum van het Comenius College in Capelle eruit zien na de verbouwing. Links de nieuwe ingang van het Junior Lyceum voor nieuwe brugklassers, rechts de ingang van het Comenius Lyceum voor de leerlingen uit leerjaar 2 t/m 6. Foto: PR Comenius College
Zó gaat het Junior Lyceum van het Comenius College in Capelle eruit zien na de verbouwing. Links de nieuwe ingang van het Junior Lyceum voor nieuwe brugklassers, rechts de ingang van het Comenius Lyceum voor de leerlingen uit leerjaar 2 t/m 6. Foto: PR Comenius College

Comenius Lyceum verbouwt school voor Junior Lyceum

21 dec, 16:22 Algemeen 0 keer gelezen

Het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel wil groep 8-leerlingen een zachte landing in het voortgezet onderwijs laten maken op het Junior Lyceum. Dit is een nieuw deel van de school, waar de nieuwe brugklassers een eigen domein hebben en zich snel kunnen thuis voelen. De school op het adres Lijstersingel 18 wordt hiervoor verbouwd.

CAPELLE - Op woensdag 7 december zijn de contracten en overeenkomsten voor de bouw op feestelijke wijze getekend. In de kerstvakantie begint de verbouwing. Nadat er eerst is gesloopt, wordt er tot half april weer opgebouwd. Als alles volgens plan verloopt, is het Junior Lyceum voor de zomervakantie van 2017 klaar, en kunnen de nieuwe brugklassers er meteen op hun eerste schooldag welkom geheten worden.

Eigen ingang, overblijfruimte en deel van het plein
Brugklasleerlingen die in augustus 2017 naar het Comenius Lyceum gaan, zullen veel van hun lessen volgen op het Junior Lyceum. Dit is een vleugel van het gebouw aan de Lijstersingel 18 met een eigen ingang en overblijfruimte, en een eigen deel van het schoolplein. De klassenmentoren van leerjaar 1 hebben hier ook hun stamlokaal. Alles is gericht op veiligheid, vertrouwdheid en gemak binnen de nieuwe schoolomgeving. Het Junior Lyceum is dus een plek waar nieuwe brugklassers goed kunnen wennen.

‘Overgang minder groot’
‘Toch is de nieuwe vleugel geen afgesloten geheel. Vanuit hun stamlokaal gaan leerlingen ook naar practicumlokalen, laboratoria, en teken- en muzieklokalen in het hele gebouw’, vertelt directeur Herma Verbeij van de vestiging Comenius Lyceum. ‘We streven er alleen naar de overgang voor brugklassers van de vertrouwde kleine basisschool naar de nieuwe school minder groot te maken.’
Het idee is niet nieuw op Comenius, want sinds enkele jaren hebben de brugklassers een aparte vleugel op de begane grond, met lokalen waar ze de meeste lessen volgen. Ook hun teamleider was er te vinden. Nieuw is nu dat er ook een eigen ingang en een aparte overblijfruimte met een kluisjeswand komen, en dat nieuwe brugklassers terecht kunnen op een eigen deel van het schoolplein.

Open dag
Op het Comenius Lyceum kunnen leerlingen de volgende onderwijs volgen op het TTO (zesjarig tweetalig vwo), vwo, havo/vwo, havo en het International Business College (IBC, vanaf havo 4).
Tijdens de Open dag op woensdag 25 januari 2017 (15.00-20.00 uur) en andere voorlichtingsmomenten kunnen leerlingen uit groep 8 en hun ouders meer informatie krijgen over het Junior Lyceum.
Ga voor meer informatie over data en tijden naar www.comenius.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10