In gebruik name zwerfboekenkast De Harp. V.l.n.r. Annelous van der Klauw (gemeenteraadslid D66), Catherine Theissens (vrijwilliger De Harp), Josien van Cappelle (wethouder), Marielle Post (Bibliotheek aan den IJssel).
In gebruik name zwerfboekenkast De Harp. V.l.n.r. Annelous van der Klauw (gemeenteraadslid D66), Catherine Theissens (vrijwilliger De Harp), Josien van Cappelle (wethouder), Marielle Post (Bibliotheek aan den IJssel). (Foto: )

Boekenkasten zwerven uit over Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE - D66 Capelle wil door het plaatsen van zwerfboekenkastjes meer mensen de kans geven om op een eenvoudige manier met lezen kennis te maken en boeken uit te wisselen. Daarom heeft D66 Capelle inmiddels alweer drie Capelse zwerfboekenkasten geplaatst.


Het concept van zwerfboekenkastjes is eenvoudig: je plaatst een boek in het kastje en neemt zelf een boek uit het kastje mee. Zo staan er telkens verschillende boeken in het kastje. Niet alleen leuk om zelf een nieuw boek te lezen, maar ook leuk dat jouw boek door vele anderen kan worden gelezen. En het kost helemaal niets! De kastjes zijn gemaakt door leerlingen van de praktijkschool.

Het tweede kastje staat in wijkcentrum de Harp in ‘s Gravenland. Deze is door wethouder Josien van Cappelle onlangs officieel in gebruik genomen en staat naast de kinderbibliotheek. Daarom is dit kastje in overleg met de bibliotheek juist gevuld met boeken voor volwassenen. Ook in het buurtcentrum in Fascinatio is een zwerfboekenkastje geplaatst. Hierin staan wel kinderboeken en vooral ook tuinboeken, die de mensen van de naburige stadslandbouw kunnen lezen. Het eerste zwerfboekenkastje was eerder al geplaatst in het clubhuis van Sparta aan de Bermweg.

D66 heeft nog enkele andere leuke locaties op het oog voor nog meer zwerfboekenkastjes, die wij ook graag gaan plaatsen.
Want lezen is niet alleen leuk, leerzaam en een stimulans voor de taalontwikkeling van kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten