In gebruik name zwerfboekenkast De Harp. V.l.n.r. Annelous van der Klauw (gemeenteraadslid D66), Catherine Theissens (vrijwilliger De Harp), Josien van Cappelle (wethouder), Marielle Post (Bibliotheek aan den IJssel).
In gebruik name zwerfboekenkast De Harp. V.l.n.r. Annelous van der Klauw (gemeenteraadslid D66), Catherine Theissens (vrijwilliger De Harp), Josien van Cappelle (wethouder), Marielle Post (Bibliotheek aan den IJssel).

Boekenkasten zwerven uit over Capelle

Algemeen 42 keer gelezen

CAPELLE - D66 Capelle wil door het plaatsen van zwerfboekenkastjes meer mensen de kans geven om op een eenvoudige manier met lezen kennis te maken en boeken uit te wisselen. Daarom heeft D66 Capelle inmiddels alweer drie Capelse zwerfboekenkasten geplaatst.

Het concept van zwerfboekenkastjes is eenvoudig: je plaatst een boek in het kastje en neemt zelf een boek uit het kastje mee. Zo staan er telkens verschillende boeken in het kastje. Niet alleen leuk om zelf een nieuw boek te lezen, maar ook leuk dat jouw boek door vele anderen kan worden gelezen. En het kost helemaal niets! De kastjes zijn gemaakt door leerlingen van de praktijkschool.

Het tweede kastje staat in wijkcentrum de Harp in ‘s Gravenland. Deze is door wethouder Josien van Cappelle onlangs officieel in gebruik genomen en staat naast de kinderbibliotheek. Daarom is dit kastje in overleg met de bibliotheek juist gevuld met boeken voor volwassenen. Ook in het buurtcentrum in Fascinatio is een zwerfboekenkastje geplaatst. Hierin staan wel kinderboeken en vooral ook tuinboeken, die de mensen van de naburige stadslandbouw kunnen lezen. Het eerste zwerfboekenkastje was eerder al geplaatst in het clubhuis van Sparta aan de Bermweg.

D66 heeft nog enkele andere leuke locaties op het oog voor nog meer zwerfboekenkastjes, die wij ook graag gaan plaatsen.
Want lezen is niet alleen leuk, leerzaam en een stimulans voor de taalontwikkeling van kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 7 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 21 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws gisteren
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02