Afbeelding

Capelle beraadt zich op vervanging kunstgrasvelden

21 dec, 14:31 Algemeen 0 keer gelezen

CAPELLE - Het Capelse college was van plan om alle kunstgrasvelden met rubbergranulaat begin 2017 te vervangen, maar heeft besloten om even een pas op de plaats te maken. Reden is het vandaag verschenen rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat stelt dat de risico’s voor de gezondheid verwaarloosbaar zijn. Het college wil nu eerst in gesprek met de betreffende voetbalclubs.

In totaal gaat het om vier velden bij twee Capelse voetbalclubs; twee bij CVV Zwervers op Sportpark Couwenhoek en twee bij VV Capelle op Sportpark ‘t Slot. De vervanging van deze velden stond al gepland voor 2019, 2020 en 2021. Gisteravond besloten de gemeenteraad en het college om de vervanging van deze velden naar voren te halen, vanwege de onrust die de afgelopen tijd is ontstaan over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubberkorrels op kunstgrasvelden.

Verrast
“We wisten dat vandaag het RIVM-rapport zou verschijnen, maar de signalen wezen er gisteravond nog op dat het rapport geen duidelijk ja of nee zou bevatten”, licht wethouder Jean-Paul Meuldijk toe. “Dat het RIVM nu toch duidelijk stelt dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat veilig is, heeft ons verrast. Aanvankelijk wilden we bij ons besluit blijven, maar we hebben ook een advies van onze GGD ontvangen dat het rubbergranulaat veilig is. Daarop heeft het college besloten om dan nu geen overhaaste stappen te zetten, maar eerst de tijd te nemen om de nieuwe situatie goed te analyseren en in overleg te gaan met Sportief Capelle en de voetbalclubs.”

Vertrouwen
Volgens de wethouder is het voornemen nog steeds om de vier Capelse velden met rubbergranulaat te vervangen door nieuwe velden met kunststofkorrels. “Het vertrouwen in rubbergranulaat is nu niet ineens terug. Het zal altijd in het achterhoofd blijven knagen of er niet toch op de lange termijn schadelijke effecten zijn. Alleen hoeven we nu niet meteen stel op sprong te beginnen. Ik ben in ieder geval blij dat de gemeenteraad gisteravond heeft besloten om ook het benodigde budget beschikbaar te stellen, zodat we meteen kunnen handelen op het moment dat het gewenst is”, aldus wethouder Meuldijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10