Afbeelding

Geslaagde 37e editie Klim-Op-jeugdschaaktoernooi

21 dec, 15:47 Algemeen 0 keer gelezen


Zaterdag 17 december werd in OBS Klim-Op te Capelle a/d IJssel voor de 37e keer het Klim-Op-jeugdschaaktoernooi gehouden. Schaaktrainer Jan Sijbesma en zijn assistente Bep van Hoorn van schoolschaakvereniging Klim-Op zorgden weer voor een prima organisatie. Zij hadden daarbij de hulp van een groot aantal vrijwilligers, want zonder hen kan zo’n schaaktoernooi niet gehouden worden.

CAPELLE - In totaal kwamen er 60 denkhoofden naar Capelle. Daar waren natuurlijk jeugdschakers van de organiserende vereniging bij, maar ook jeugdspelers uit Almere, Utrecht, Gouda, Zoetermeer, Schiedam, Sliedrecht, Dordrecht, Rotterdam en Krimpen a/d IJssel. Het werd weer een sportief en gezellig toernooi.
De deelnemers waren in drie leeftijdsgroepen verdeeld, namelijk t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. Het is een prachtig gezicht die jongere kinderen achter het schaakbord te zien zitten. In de groep t/m 8 jaar was Mees de Heij van schaakvereniging Magnus Leidsche Rijn de sterkste met 9 uit 9. De andere prijzen gingen naar Rawi Wortman, Saeed Zubair en het beste meisje was Alyssa van Bochove van de organiserende vereniging.
In de groep t/m 10 jaar wordt al met een klok gespeeld met een bedenktijd van 20 minuten per persoon per partij. Hier was een meisje de sterkste, namelijk Kathleen Wiegmann van de Klim-Op. De andere prijzen in deze groep gingen naar Tonny Wang en Nick Lai. Het beste meisje na Kathleen was Dana Verheij, eveneens van de Klim-Op.
Spannend was het in de groep t/m 12 jaar. Uiteindelijk was Liqin Lu van de Klim-Op de sterkste met 6 uit 7. De andere prijzen gingen naar Alaya Retel Helmrich en Jannes Westerhof. Luka Janssen was het beste meisje.
Ook langs deze weg worden alle vrijwilligers bedankt voor hun hulp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10