Arie van Driel en Jennefer Zuniga-De Jong schreven allebei een kontzakpocket. (foto: Margriet van Dam) 
Arie van Driel en Jennefer Zuniga-De Jong schreven allebei een kontzakpocket. (foto: Margriet van Dam) 

Twee Schrijvers aan de IJssel schrijven kontzakpockets

29 dec, 14:10 Algemeen 0 keer gelezen

Arie van Driel en Jennefer Zuniga-De Jong zijn beide lid van het schrijverscollectief Schrijvers aan de IJssel. Zij staan ook in de Eregalerij van Capelse Schrijvers in de Bibliotheek Capelle Centrum. Allebei hebben ze een romantisch boek geschreven dat in de kontzak past.

CAPELLE – Arie van Driel schreef de roman ‘Vlinder’. Hij had al een triest, waargebeurd verhaal geschreven en hij wilde daarna iets vrolijks. Hij begon in 2012 aan het boek, maar steeds kwamen er andere projecten tussendoor. ‘Vlinder’ is een handzaam boekje van 176 pagina’s geworden en past in de reeks van kontzakpockets die uitgever Oostland uitgeeft.

“Een man is ruim dertig jaar getrouwd en ontmoet op zijn werk een nieuwe collega”, vertelt Arie van Driel over het boek.

“Zij geeft hem een ferme handdruk en daarna een ondeugende knipoog. Wat gebeurt er dan op zo’n moment? Bij hem komen er vlinders. Het boek is heel confronterend. Dat je in zo’n situatie verliefd wordt, kan iedereen overkomen. Het boek zet je aan het denken over wat jij daarmee vervolgens zou doen. Het kan dus leerzaam zijn, maar verder is het boek heel luchtig, hoor. Sommige mensen denken dat het verhaal over mij gaat, maar dat is niet zo. Het is fictie.”
‘Een zakelijk tripje’ is de titel van het boek dat Jennefer Zuniga-De Jong schreef.

“Het is eigenlijk een heruitgave van mijn eerste boek ‘Op zakenreis’”, legt de schrijfster uit.

“Dat is dikker dan dit boekje. Als je deze kontzakpocket hebt gelezen, is mijn eerste boek alsnog interessant. Het verhaal gaat over een jonge secretaresse die een zakenreis voor managers en potentiële klanten plant. Er gebeuren hele spannende dingen in. Het is er één uit mijn reeks Secreatary Journals. Ik wil met mijn serie het vak van secretaresse beschrijven, want dat ben ik zelf geweest. Je moet schrijven over wat je weet, vind ik. Ik heb het verhaal zelf meegemaakt, maar ik heb het aangedikt en er van alles bij verzonnen. Het boekje is maar honderdvijftig bladzijden dik. Het mag niet dikker zijn dan tweehonderd pagina’s, want anders past het niet in de kontzak! Eigenlijk was dit boek een klein uitstapje, ja, een klein tripje naar de kontzakpocketreeks.”

De roman ‘Vlinder’ is in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen en in online shops te koop. Hij kost 13,50 euro. Ook ‘Een zakelijk tripje’ is in alle boekhandels en online te koop. Het kost 12,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10